SEO για αρχάριους - Higheranking

Τι είναι το SEO (Search Engine Optimization);

SEO ή Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων για τις Μηχανές Αναζήτησης είναι η πρακτική της στοχευμένης επισκεψιμότητας σε έναν ιστότοπο από τις οργανικές κατατάξεις μιας μηχανής αναζήτησης. Η πρακτική εκτέλεσης αλλαγών σε ιστοσελίδες, περιεχόμενο και η προώθηση του συγκεκριμένου περιεχομένου για τη βελτίωση της προβολής στα οργανικά, ή μη πληρωμένα, αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης.

Τα tasks που σχετίζονται με το SEO περιλαμβάνουν τη δημιουργία περιεχομένου υψηλής ποιότητας, τη βελτιστοποίηση περιεχομένου γύρω από συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά και τη δημιουργία links. Το SEO βοηθάει τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν καλύτερα τι προσφέρετε.

Εξήγηση με παράδειγμα: Εάν έχετε ένα άρθρο σχετικά με το πώς να φτιάξετε burger λαχανικών,
θέλετε η μηχανή αναζήτησης να το εμφανίζει ως κορυφαίο αποτέλεσμα σε όσους αναζητούν τη φράση-query-keyword “burger λαχανικών”.

Σήμερα θα ανακαλύψουμε μαζί τι είναι SEO, αλλά μη διστάσετε να μεταβείτε σε οποιαδήποτε ενότητα σας ενδιαφέρει:

Τι είναι το SEO για αρχάριους

Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων για τις Μηχανές Αναζήτησης ή SEO είναι η διαδικασία λήψης επισκεψιμότητας από τα αποτελέσματα αναζήτησης “δωρεάν, οργανικά, φυσικά»” στις μηχανές αναζήτησης. Μια απλή απάντηση στην ερώτηση: «Τι είναι το SEO;», πως λειτουργεί !

Γιατί το SEO είναι σημαντικό

Υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης

Με το SEO θα κατατάξετε σε υψηλότερη θέση στη Google τον ιστοτοπό σας και αυτό ‘μεταφράζεται’ σε περισσότερη επισκεψιμότητα.
Η επισκεψιμότητα, είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία του ιστότοπού σας, γιατί χωρίς traffic δεν θα έχετε
conversions, πωλήσεις, εγγραφές ή την προσοχή που αξίζει ο ιστότοπός σας.

Στοχευμένη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας

Υπάρχουν αρκετές πηγές επισκεψιμότητας, για παράδειγμα, κυκλοφορία από δίκτυα κοινωνικών μέσων (Facebook ή Instagram),
αλλά καμία πηγή επισκεψιμότητας δεν είναι τόσο στοχευμένη όσο το οργανικό traffic.

Οι χρήστες που πληκτρολογούν ένα ερώτημα αναζήτησης στη Google έχουν μια πολύ συγκεκριμένη πρόθεση, ενώ οι χρήστες
στο Facebook περιηγούνται για διασκέδαση ή για να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους.

Όταν πουλάτε κάτι στο διαδίκτυο, είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσετε μια πώληση
εάν έχετε μια επίσκεψη από την Google παρά από το Facebook.

Ο επισκέπτης της Google έχει ανάγκη και αναζητά μια λύση, ενώ ο επισκέπτης του Facebook
μπορεί να επισκεφθεί τον ιστότοπό σας λόγω μιας διαφήμισης ή λόγω περιέργειας.

Δωρεάν επισκεψιμότητα

Εάν το SEO σας δεν γίνεται αποτελεσματικά τότε για να αποκτήσετε επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, πρέπει να πληρώσετε. Αν μπορείτε να εκτελέσετε επικερδείς καμπάνιες PPC είτε στο Google είτε στο Facebook.

Το πρόβλημα είναι ότι μόλις σταματήσετε να πληρώνετε για διαφημίσεις,
η επισκεψιμότητά σας θα μειωθεί και θα είστε πάλι στα ίδια οργανικά αποτελέσματα .

Με το SEO, αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική ‘ιστορία’.

Μόλις λάβετε υψηλές βαθμολογίες στη Google και κάνετε όλη την απαραίτητη δουλειά για να διατηρήσετε την κατάταξή σας, η κυκλοφορία-επισκεψιμότητα θα συνεχίσει!

Φανταστείτε τα οφέλη που μπορεί να αποφέρει στην επιχείρησή σας. Οι χρήστες θα επισκεφθούν τον ιστότοπό σας και μπορείτε να πραγματοποιήσετε πωλήσεις ή να λάβετε δυνητικούς πελάτες.

Σχετικό περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρει: SEO SEM διαφορά.

Πώς λειτουργεί το SEO

Το SEO λειτουργεί βελτιστοποιώντας τον ιστότοπό σας για τη μηχανή αναζήτησης για την οποία θέλετε να ταξινομήσετε, είτε πρόκειται για Google, Bing, Amazon ή YouTube.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν οι άνθρωποι σκέφτονται «βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης», σκέφτονται “Google SEO”. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα επικεντρωθούμε στη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για τη Google.

Πώς λειτουργεί το SEO;

Fact: Η Google έχει μερίδιο αγοράς 92%.

Γι ‘αυτό αξίζει να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για το Google αντί για το Bing, DuckDuckGo ή
οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης ιστού.

Με απλά λόγια, το SEO λειτουργεί με την επίδειξη στις μηχανές αναζήτησης ότι το περιεχόμενό σας
είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για το θέμα που αναζητεί ο user.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλες οι μηχανές αναζήτησης έχουν τον ίδιο στόχο:
Να δείξουν τα καλύτερα και πιο συναφή αποτελέσματα στους χρήστες τους.

Ακριβώς πώς το κάνετε αυτό εξαρτάται από τη μηχανή αναζήτησης για την οποία βελτιστοποιείτε. Αν θέλετε περισσότερες οργανικές κυκλοφορίες στις ιστοσελίδες σας, τότε πρέπει να καταλάβετε και να εξυπηρετήσετε τον αλγόριθμο της Google.

Εάν θέλετε περισσότερες προβολές βίντεο, τότε είναι όλα σχετικά με τον αλγόριθμο του YouTube. Δεδομένου ότι κάθε μηχανή αναζήτησης έχει διαφορετικό αλγόριθμο κατάταξης, θα ήταν αδύνατο να τα καλύψετε όλα σε αυτόν τον οδηγό.

Η Google χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο περισσότερους από 200 ranking factors. Αλλά πρώτα, ένα σημαντικό στοιχείο: Η Google κατατάσσει ιστοσελίδες (web pages), όχι δικτυακούς τόπους (web sites).

Backlinko συγκέντρωσε όσο το δυνατόν περισσότερους ranking factors από αυτά σε μια μεγάλη λίστα.

Πριν η Google μπορεί ακόμη να εξετάσει την κατάταξη του περιεχομένου σας, πρέπει πρώτα να γνωρίζει ότι υπάρχει.

Θα ήθελα να τονίσω ότι η γνώση του τρόπου λειτουργίας των μηχανών αναζήτησης και των χαρακτηριστικών που αναζητούν
όταν ταξινομείται το περιεχόμενο είναι ζωτικής σημασίας όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο που κατατάσσεται.

Οι αλγόριθμοι μηχανών αναζήτησης αλλάζουν συνεχώς και δεν υπάρχει καμία εγγύηση
ότι αυτό που είναι σημαντικό σήμερα θα είναι ακόμα σημαντικό το επόμενο έτος.

Σχετικό περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρει: πρακτικός οδηγός SEO.

Μην σας πιάνει πανικός. Σε γενικές γραμμές, τα σημαντικά πράγματα παραμένουν σταθερά με την πάροδο του χρόνου.

Μαθαίνω SEO

Αυτή η ενότητα σας βοηθάει να μάθετε οτιδήποτε θέλετε για το SEO. Εάν είστε εντελώς νέοι στο SEO, ξεκινήστε από την αρχή με τα δωρεάν Μαθήματα SEO.

Ποια είναι τα κύρια μέρη του SEO

Υπάρχουν 3 βασικοί πυλώνες του SEO: Technical SEO, On-site SEO/ On-page SEO, and Off-site SEO/Off-page SEO.

Το Technical SEO αναφέρεται στη διαδικασία βελτιστοποίησης του ιστότοπού σας για τη φάση ανίχνευσης(crawl) και ευρετηρίασης(index).

On-site SEO / On-page SEO είναι κανόνες που μπορείτε να εφαρμόσετε σε μεμονωμένες σελίδες και περιεχόμενο, ώστε να βελτιστοποιηθούν για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Off-site SEO / Off-page SEO αναφέρεται κυρίως στη διαδικασία λήψης συνδέσμων (backlinks) από άλλους ιστότοπους με σκοπό την αύξηση της εμπιστοσύνης(trust) και της εξουσίας(authority) του ιστότοπού σας στις μηχανών αναζήτησης.

Σχετικό περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρει: Πως φτιάχνω url SEO-friendly.

White hat – Black hat SEO

Ποιά η διαφορά White hat – Black hat SEO

Το Black hat SEO αναφέρεται σε τεχνικές και στρατηγικές που χρησιμοποιούνται για την υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης, παραβιάζοντας τους κανόνες της μηχανής αναζήτησης.Eστιάζει μόνο σε μηχανές αναζήτησης και όχι σε πολύ ανθρώπινο κοινό.

Η κατηγορία αυτή του SEO χρησιμοποιείται συνήθως από εκείνους που αναζητούν μια γρήγορη απόδοση στον ιστότοπό τους, αντί για μια μακροπρόθεσμη επένδυση στον ιστότοπό τους.

Οι συνέπειες του Black Hat SEO ενδέχεται να έχουν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του ιστότοπού σας από μια μηχανή αναζήτησης και την μη ευρετηρίασή του ως τιμωρία για τη χρήση τεχνικών που παραβιάζους τους κανόνες.

Το White hat SEO αναφέρεται στη χρήση τεχνικών και στρατηγικών που στοχεύουν σε ένα ανθρώπινο κοινό σε αντίθεση με το Black hat SEO που εστιάζει μόνο σε μηχανές αναζήτησης.

Όσοι χρησιμοποιούν το White hat SEO αναμένουν να κάνουν μια μακροπρόθεσμη επένδυση στον ιστότοπό τους, καθώς τα αποτελέσματα διαρκούν πολύ.

Πώς λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης

Πώς οι μηχανές αναζήτησης κατηγοριοποιούν κάθε τμήμα περιεχομένου;

Οι μηχανές αναζήτησης είναι σαν βιβλιοθήκες για την ψηφιακή εποχή, αντί να αποθηκεύουν αντίγραφα βιβλίων, αποθηκεύουν αντίγραφα ιστοσελίδων.

Όταν πληκτρολογείτε ένα ερώτημα σε μια μηχανή αναζήτησης, εξετάζει όλες τις σελίδες στο ευρετήριό του και προσπαθεί να επιστρέψει τα πιο σχετικά αποτελέσματα.

Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα υπολογιστή που ονομάζεται αλγόριθμος.

Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς λειτουργούν αυτοί οι αλγόριθμοι, αλλά έχουμε ενδείξεις, τουλάχιστον από την Google.

Πώς οι μηχανές αναζήτησης κατηγοριοποιούν κάθε τμήμα περιεχομένου;

Ποια είναι τα τρία βασικά βήματα που ακολουθεί η Google:

Πώς λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης;

Crawling

Το πρώτο βήμα είναι να βρει ό, τι σελίδες υπάρχουν στο web. Δεν υπάρχει ένα κεντρικό «αρχείο» όπου να υπάρχουν όλα τα web pages, έτσι η Google πρέπει συνεχώς να ανιχνεύει τις καινούργιες σελίδες και να τις προσθέτει στη λίστα με τις ήδη υπάρχουσες. Αυτή η διαδικασία λέγεται Crawling.

Ορισμένες σελίδες είναι γνωστές επειδή η Google τις έχει ήδη κάνει crawl (ανιχνεύσει). Άλλες σελίδες ανακαλύπτονται όταν η Google ακολουθεί ένα link από μια γνωστή σελίδα σε μια νέα σελίδα.

Ακόμα, άλλες σελίδες ανακαλύπτονται όταν υποβληθεί μια λίστα με σελίδες (ένα sitemap) για να ανιχνεύσει η Google.

Αν χρησιμοποιηθεί ένα managed web host, όπως το Wix ή το Blogger, μπορεί να πει στην Google να ανιχνεύσει τυχόν ενημερωμένες ή νέες σελίδες που γίνονται. Το πρόγραμμα που κάνει αυτή τη διαδικασία είναι το Googlebot (spider).

Το Googlebot χρησιμοποιεί μια αλγοριθμική διαδικασία: τα προγράμματα υπολογιστών καθορίζουν ποιοι ιστότοποι θα ανιχνεύσουν, πόσο συχνά και πόσες σελίδες θα φέρονται από κάθε ιστότοπο.

Νέοι ιστότοποι, αλλαγές σε υπάρχοντες ιστότοπους και dead links σημειώνονται και χρησιμοποιούνται για την ενημέρωση του ευρετηρίου της Google.

Indexing

Το Googlebot επεξεργάζεται κάθε μία από τις σελίδες που ανιχνεύει, προκειμένου να συγκεντρώσει ένα τεράστιο ευρετήριο όλων των λέξεων που βλέπει και της τοποθεσίας τους σε κάθε σελίδα.

Επιπλέον, επεξεργάζεται τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε ετικέτες και ιδιότητες βασικού περιεχομένου, όπως ετικέτες και alt attributes.Το Googlebot μπορεί να επεξεργαστεί πολλούς, αλλά όχι όλους, τύπους περιεχομένου.

Για παράδειγμα, δεν μπορεί να επεξεργαστεί το περιεχόμενο ορισμένων rich media file. Κάπου μεταξύ του crawling και indexing, η Google καθορίζει εάν μια σελίδα είναι duplicate ή canonical μιας άλλης σελίδας. Εάν η σελίδα θεωρείται αντίγραφο, θα ανιχνευθεί λιγότερο συχνά.

Σημείωση: η Google δεν κάνει index σελίδες με noindex directive (header ή tag). Ωστόσο, πρέπει να μπορεί να δει την οδηγία, εάν η σελίδα δεν είναι προσβάσιμη από ένα robots.txt file, μια login page ή άλλη συσκευή.

Είναι πιθανό η σελίδα να έχει γίνει index ακόμα και εάν η Google δεν την επισκέφτηκε!

Serving (and ranking)

Όταν ένας χρήστης πληκτρολογεί ένα query (ερώτημα), η Google προσπαθεί να βρει την πιο σχετική απάντηση από το «index» της βάσει πολλών παραγόντων.

Η Google προσπαθεί να προσδιορίσει τις απαντήσεις υψηλότερης ποιότητας και να λάβει υπόψη άλλες εκτιμήσεις που θα παρέχουν το καλύτερο user experience και την πιο κατάλληλη απάντηση, εξετάζοντας θέματα όπως η τοποθεσία, η γλώσσα και η συσκευή του χρήστη.

Το Ranking γίνεται προγραμματιστικά. Η Google εξετάζει το user experience στην επιλογή και την κατάταξη των αποτελεσμάτων, οπότε πρέπει η σελίδα να φορτώνεται γρήγορα και να είναι φιλική προς το κινητό.

Οι 5 κορυφαίες μηχανές αναζήτησης στον κόσμο

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από το netmarketshare, statista και statcounter, οι κορυφαίες 5 μηχανές αναζήτησης παγκοσμίως όσον αφορά το μερίδιο αγοράς των μηχανών αναζήτησης είναι:

 1. H Google είναι η καλύτερη μηχανή αναζήτησης με μερίδιο αγοράς παγκοσμίως μεταξύ 70,83% και 91,98%.
 2. Το μερίδιο αγοράς της Yahoo κυμαίνεται μεταξύ 1,66% και 2,83%.
 3. Η Baidu έχει παγκόσμιο μερίδιο αγοράς μεταξύ 0,7% και 11,83%, αλλά είναι η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στην Κίνα.
 4. Η Yandex, η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης της Ρωσίας έχει παγκόσμιο μερίδιο αγοράς μεταξύ 0,45% και 1,41%.
 5. Το μερίδιο αγοράς του DuckDuckGo είναι περίπου 0,42%.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, οι μηχανές αναζήτησης αποτελούν το σύνολο της επισκεψιμότητας του ιστότοπού μας.

Συμβουλή: Εάν ο ιστότοπός σας είναι SEO Friendly, τότε μπορείτε να έχετε υψηλό rank σε εκατοντάδες διαφορετικές λέξεις-κλειδιά.

Πόσο σημαντικό είναι το SEO για ψηφιακό μάρκετινγκ

Το SEO είναι πραγματικά ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ψηφιακού μάρκετινγκ. Είναι στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ. Είναι υπεύθυνο να μεταφέρει το visibility του ιστότοπού σας σε υψηλότερη θέση και να σας κρατά πάνω από όλους τους ανταγωνιστές σας.

Αυξάνει την προβολή του ιστοτόπου, την επισκεψιμότητα των χρηστών, το ποσοστό μετατροπής (conversion rate) και την απόδοση επένδυσης (ROI).

Ένα website με καλό ranking είναι πιο εκτεθειμένο στους χρήστες σε σύγκριση με άλλα, βασίζεται στη λογική από την Google η οποία χρησιμοποιεί την κατάταξη (rank) του ιστότοπου.

Πόσο σημαντικό είναι το SEO για ψηφιακό μάρκετινγκ;

SEO τι είναι στο ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing)

Απλώς φανταστείτε ότι είχατε τη δυνατότητα να προσελκύσετε όλους τους επισκέπτες στον κόσμο, αλλά αν έρχονται στον ιστότοπό σας επειδή η Google τους λέει ότι είστε πόρος για πώληση ρούχων, όταν πραγματικά είστε σχεδιαστής μόδας που προβάλλει τα σχέδια του, δεν πρόκειται για ποιοτική επισκεψιμότητα.

Αντ ‘αυτού θέλετε να προσελκύσετε επισκέπτες που ενδιαφέρονται πραγματικά για τα προϊόντα που προσφέρετε. Το παράδειγμα αυτό είναι σαν ένας ιστότοπος που δεν έχει βελτιστοποιηθεί.

Είναι απαραίτητο να εστιάζετε στο ποσοτικό (Quantity of traffic) αλλά σε συνδυασμό με ποιοτικό traffic (Quality of traffic)!

Συνεπώς τι είναι SEO με απλά λόγια

Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων για τις Μηχανές Αναζήτησης ή SEO είναι πρακτικά η αύξηση της ποσότητας και της ποιότητας των επισκεπτών (Quantity of traffic – Quality of traffic) στον ιστότοπό σας μέσω των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης.

SEO για ολοκληρωμένο ψηφιακό μάρκετινγκ

Όλο και περισσότερο, η χρήση του SEO καθίσταται σημαντική για τη συνολική επιτυχία του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Και θα έχουμε μια πολύ καλή ιδέα αν προσέχουμε προσεκτικά το μεταβαλλόμενο πρότυπο του SEO κατά τη διάρκεια των ετών.

Στα μέσα της δεκαετίας του 90, όταν άρχισε να εμφανίζεται το πρώτο SEO, η χειροκίνητη υποβολή, η ετικέτα λέξεων-κλειδιών Meta και η συμπλήρωση λέξεων-κλειδιών ήταν όλες οι συνήθεις τεχνικές που ήταν απαραίτητες για την καλή κατάταξη στο SERP. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τα “SERPs”, συμπεριλαμβανομένου του τι είναι SERP και γιατί είναι σημαντικά για το SEO.​

Στη συνέχεια, το 2004, για να πάρει το web traffic, να συνδέσει το κείμενο (anchor text) με το βομβαρδισμό συνδέσμων, να συνδεθεί η αγορά από τα αυτοματοποιημένα μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας blog, και να δημιουργήσει ιστοσελίδες διασύνδεσης.

Στη συνέχεια, το 2011, το social media marketing και vertical search έγιναν οι βασικές μέθοδοι διεξαγωγής SEO. Οι αλγόριθμοι μηχανών αναζήτησης ενημερώνονται χρόνο.

Οι τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν το 2004 είναι όλες ξεπερασμένες.

Σήμερα, τόσα πολλές νέες τεχνικές αλλάζουν εντελώς τον τρόπο που ένας SEO Specialist κάποτε δούλεψε, αν και η βασική κατανόηση παραμένει η ίδια, όπως οι ετικέτες τίτλου, οι ετικέτες H1, χάρη στη Google.

Αλλά πολλές εφαρμογές που προηγουμένως ήταν απομακρυσμένες σε αυτό που συνηθίζαμε να κρίνουμε SEO, δεν είναι πλέον.

Κάθε φορά, οι αλγόριθμοι αλλάζουν δίνοντας προκλήσεις μπροστά σας.

Δύο πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσετε: Αρχικά, δεν υπάρχει στατικό σύστημα SEO που θα παραμείνει για πάντα ως SEO ,είναι μια ατελείωτη διαδικασία.

Ακόμα, πρέπει να σκεφτείτε ρεαλιστικά το κοινό που στοχεύετε, τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειές του, τη χρηστικότητα του ιστότοπού σας και καλά σχεδιασμένα σχέδια βελτιστοποίησης.

Κάποιοι μπορεί να σκέφτονται μόνο για την κατάταξη στο SERP χωρίς να ενοχλούν ακόμη και τους χρήστες τους. Οι αράχνες, μετά την ευρετηρίαση του περιεχομένου, θα λάβουν υπόψη την ποιότητα και τη σημασία του.

Ως εκ τούτου, το κύριο καθήκον είναι να σκεφτείτε πρώτα τους χρήστες σας, πώς θα περιηγηθούν στον ιστότοπό σας και την ικανοποίηση τους από τη χρήση του ιστότοπού σας.

Όλα αυτά θα επηρεάσουν άμεσα τη δημοτικότητα του ιστότοπου ή τον χρόνο που ξοδεύουν σε κάθε σελίδα.

Και όλα αυτά τα ζητήματα καθιστούν το SEO μια μεγάλη δουλειά.

SEO μια δωρεάν διαφήμιση

Θα ήθελα να τονίσω στην επιχείρηση, ότι η διαφήμιση είναι απόλυτα αναγκαία. Όταν μια επιχείρηση «goes online», η διαφήμιση λειτουργεί καλύτερα για να συγκεντρώσει ένα τεράστιο ποσό του web traffic. Μπορεί να πει κανείς ότι το SEO δίνει μια ευκαιρία για μια μεγάλη δωρεάν διαφήμιση!

Ελπίζω να σας άρεσε το SEO GUIDE για το “seo για αρχάριους”. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά να μάθετε για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης δεν είναι πλέον προαιρετική.

Η γνώση του τρόπου λειτουργίας των μηχανών αναζήτησης και των χαρακτηριστικών που αναζητούν κατά την κατάταξη περιεχομένου είναι ζωτικής σημασίας κατά την προσπάθεια δημιουργίας περιεχομένου που κατατάσσεται.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το SEO; Εισαγάγετε το email σας παρακάτω!

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σας

SEO τι είναι

Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων για τις Μηχανές Αναζήτησης ή SEO είναι η πρακτική εκτέλεσης αλλαγών σε ιστοσελίδες, περιεχόμενο και η προώθηση του συγκεκριμένου περιεχομένου για τη βελτίωση της προβολής στα οργανικά, ή μη πληρωμένα, αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης. Μια απλή απάντηση στην ερώτηση: «Τι είναι το SEO;», πως λειτουργεί !
Το SEO βοηθάει τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν καλύτερα τι προσφέρετε. Κι αν το κατανοήσουν καλύτερα, έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να σας εμφανίζουν συχνότερα στους σωστούς ανθρώπους.
To SEO αναφέρεται στην πρακτική της βελτίωσης του ιστότοπού σας, ώστε να έχει καλύτερη απόδοση σε μηχανές αναζήτησης όπως η Google.
Η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης εξετάζουν εκατοντάδες παράγοντες για να αποφασίσουν ποιες σελίδες θα ταξινομήσουν για ερωτήματα.
Ο στόχος του SEO είναι να κατατάξει τον ιστότοπό σας στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.

SEM τι είναι

Ας ξεκινήσουμε τονίζωντας ότι το SEM είναι ένας ευρύτερος όρος που περιλαμβάνει SEO και PPC.Οι περισσότεροι όταν μιλάνε για το SEM αναφέρονται στην διαφήμιση, PPC ADS.
Λοιπόν, το μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης – SEM είναι η πρακτική του μάρκετινγκ μιας επιχείρησης που έχει ως στόχο την αύξηση της ορατότητας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, χρησιμοποιώντας πληρωμένες διαφημίσεις (PPC) είτε μέσω της οργανικής επισκεψιμότητας μέσω SEO.
Ακόμα ένας ωραίος ορισμός είναι του wikipedia.org . Το μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης (SEM) είναι μια μορφή μάρκετινγκ Διαδικτύου που περιλαμβάνει την προώθηση ιστότοπων αυξάνοντας την προβολή τους στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERPs) κυρίως μέσω πληρωμένων διαφημίσεων. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τα “SERPs”, συμπεριλαμβανομένου του τι είναι SERP και γιατί είναι σημαντικά για το SEO.​

SEO για αρχάριους

Το SEO είναι η διαδικασία λήψης επισκεψιμότητας από τα αποτελέσματα αναζήτησης “δωρεάν, οργανικά, φυσικά»” στις μηχανές αναζήτησης. Μια απλή απάντηση στην ερώτηση: «Τι είναι το SEO;», πως λειτουργεί !

SEO τεχνικές

Υπάρχουν 3 βασικές τεχνικές του SEO: Technical SEO, On-site SEO/ On-page SEO, and Off-site SEO/Off-page SEO.
Το Technical SEO αναφέρεται στη διαδικασία βελτιστοποίησης του ιστότοπού σας για τη φάση ανίχνευσης(crawl) και ευρετηρίασης(index).
On-Site SEO είναι κανόνες που μπορείτε να εφαρμόσετε σε μεμονωμένες σελίδες και περιεχόμενο, ώστε να βελτιστοποιηθούν για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.
Off-site SEO αναφέρεται κυρίως στη διαδικασία λήψης συνδέσμων (backlinks) από άλλους ιστότοπους με σκοπό την αύξηση της εμπιστοσύνης(trust) και της εξουσίας(authority) του ιστότοπού σας στις μηχανών αναζήτησης.
Η Google μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει άλλα “σήματα” εκτός σελίδας για να αυξήσει την εξουσία του ιστότοπού σας, όπως το E-A-T και η κοινή χρήση κοινωνικών μέσων.

Σύνδεσμοι seo

Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι είναι υπερσύνδεσμοι που οδηγούν σε σελίδες στον ίδιο τομέα. Αυτοί διαφέρουν από τους εξωτερικούς συνδέσμους, οι οποίοι συνδέονται με σελίδες άλλων τομέων. Ένας εσωτερικός σύνδεσμος συνδέει μια σελίδα του ιστότοπού σας με μια άλλη σελίδα του ιστότοπού σας.
Backlinks (επίσης γνωστά ως ““inbound links”, “incoming links” ή “one way links”) είναι σύνδεσμοι από έναν ιστότοπο σε μια σελίδα σε έναν άλλο ιστότοπο. Εάν κάποιος συνδέεται με τον ιστότοπό σας, τότε έχετε ένα backlink από αυτόν. Εάν συνδέεστε σε έναν άλλο ιστότοπο, τότε έχουν ένα backlink από εσάς.Οι σελίδες με μεγάλο αριθμό backlinks τείνουν να έχουν υψηλή κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα της Google και σε άλλες σημαντικές μηχανές αναζήτησης.


Μάθε Περισσότερα:

Δείτε το blog του μάρκετινγκ του Higheranking.

Μάθετε γιατί, πώς και πότε να χρησιμοποιήσετε SEO, PPC για μια ολοκληρωμένη στρατηγική μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης (SEM): SEO εναντίον SEM: Ποια είναι η διαφορά και γιατί πρέπει να σας ενδιαφέρει;

Η βελτιστοποίηση διευθύνσεων URL είναι πολύ μεγάλη υπόθεση: SEO friendly URL [Βέλτιστες πρακτικές SEO]

16 σκέψεις για το “Τι είναι το SEO (Search Engine Optimization);”

 1. Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες !
  Χρήσιμο και πολύ κατανοητό άρθρο !!
  Ήδη μπήκε στα αποθηκευμένα για να ανατρέξω γρήγορα σε αυτό που με ενδιαφέρει!
  Keep us informed!!

  1. Ανδρέας Ουστάς

   Ευχαριστώ Γιάννη.Θα ανεβάσω επιπλέον συμβουλές, στρατηγικές και τεχνικές.
   Μπορείς να κάνεις εγγραφή στο newsletter για να ενημερώνεσαι πρώτος!

 2. Συγχαρητήρια! Πολύ αναλυτικό άρθρο! Θα ήθελα να μαθω περισσότερα όσο αφορά το SEO και την διαδικασία τοποθέτησης των κλειδιών.

  1. Ανδρέας Ουστάς

   Ευχαριστώ Βαλάντη!Να σε ενημερώσω ότι θα αναρτήσω άρθρα με θέμα, Πώς να βρείτε ιδέες για λέξεις-κλειδιά, Εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών, Δυσκολία λέξεων-κλειδιών, Πώς να επιλέξετε μια λέξη-κλειδί,
   Προηγμένες συμβουλές και στρατηγικές για λέξεις-κλειδιά.
   Εάν επιθυμείς ακριβείς συμβουλές, στρατηγικές και τεχνικές μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter!
   Ακόμα μπορείς να μου στείλεις για όποια απορία έχεις στο προσωπικό μου email oustasandreas4@gmail.com

 3. Πολυ κατανοητά όλα και αναλυτικά!Υπάρχει περίπτωση να ανέβει κάποιο βίντεο βήμα-βήμα πως κάνoυμε SEO στην σελίδα μας?Η πράξη απο την θεωρία διαφέρει.Μπράβο!

  1. Ευχαριστώ Κυριακή. Θα ανεβάσω επιπλέον συμβουλές, στρατηγικές και τεχνικές.
   Μπορείς να κάνεις εγγραφή στο newsletter για να ενημερώνεσαι πρώτη!
   Ακόμα μπορείς να μου στείλεις για όποια απορία έχεις στο προσωπικό μου email oustasandreas4@gmail.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *