Λέξεις-κλειδιά SEO

Τι είναι οι λέξεις-κλειδιά SEO; Μια πλήρης απάντηση μαζί με συμβουλές έρευνας λέξεων-κλειδιών με δυνατότητα δράσης.

Τι είναι οι λέξεις-κλειδιά;

Μία λέξη-κλειδί είναι οποιοσδήποτε όρος αναζήτησης που εισάγεται στη Google (ή άλλη μηχανή αναζήτησης) που έχει μια σελίδα αποτελεσμάτων(SERP) όπου παρατίθενται οι ιστότοποι.

Οι λέξεις-κλειδιά είναι όροι αναζήτησης που ένας κάτοχος ιστότοπου ή επαγγελματίας SEO θα χρησιμοποιήσει για να βελτιστοποιήσει έναν ιστότοπο με την ελπίδα να κατατάξει στην κορυφή των αποτελεσμάτων της Google για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά την σελίδα.

Ως κάτοχος ιστότοπου και δημιουργός περιεχομένου, θέλετε οι λέξεις-κλειδιά στη σελίδα σας να είναι συναφείς με αυτό που αναζητούν οι χρήστες, ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν το περιεχόμενό σας μεταξύ των αποτελεσμάτων.

Γιατί είναι σημαντικές οι λέξεις-κλειδιά;

Οι λέξεις-κλειδιά είναι σημαντικές, διότι αποτελούν το βασικό παράγοντα μεταξύ του τι αναζητούν οι άνθρωποι και του περιεχομένου που παρέχετε για την κάλυψη αυτής της ανάγκης. 

Ο στόχος σας στην κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης είναι να οδηγήσετε οργανική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας από τις σελίδες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης (SERPs) και οι λέξεις-κλειδιά που επιλέγετε να στοχεύσετε καθορίστε τι είδους επισκεψιμότητα λαμβάνετε.

Για να δημιουργήσετε περιεχόμενο που κατατάσσεται καλά οργανικά και οδηγεί τους επισκέπτες στον ιστότοπό σας, πρέπει να κατανοήσετε τις ανάγκες αυτών των επισκεπτών – τη γλώσσα που χρησιμοποιούν και τον τύπο του περιεχομένου που αναζητούν.

Πώς να βρείτε ιδέες για λέξεις-κλειδιά

Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι ένα κρίσιμο πρώτο βήμα στη διαδικασία έρευνας λέξεων-κλειδιών.

Πιθανότατα να έχετε κατά νου μερικές λέξεις-κλειδιά για τις οποίες θέλετε να κατατάξετε τη σελίδα σας. Αυτά θα είναι πράγματα όπως τα προϊόντα, οι υπηρεσίες σας ή άλλα θέματα στα οποία απευθύνεται ο ιστότοπός σας και αποτελούν εξαιρετικές λέξεις-κλειδιά για την έρευνά σας, οπότε ξεκινήστε από εδώ! 

Μπορείτε να εισαγάγετε αυτές τις λέξεις-κλειδιά σε ένα εργαλείο έρευνας λέξεων-κλειδιών για να ανακαλύψετε τον μέσο μηνιαίο όγκο αναζήτησης και παρόμοιες λέξεις-κλειδιά. Η πρώτη φάση της έρευνας λέξεων-κλειδιών περιλαμβάνει την εμφάνιση νέων ιδεών για λέξεις-κλειδιά.

Μερικές φορές αυτό είναι το πιο δύσκολο μέρος της διαδικασίας, καθώς πολλοί άνθρωποι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τον ανταγωνισμό με λέξεις-κλειδιά θα επιλέξουν πολύ ευρείες λέξεις για στόχευση όπως πίτσα, ξενοδοχείο, καφέ. Άλλοι θα επιλέξουν φράσεις που πιθανότατα κανείς δεν θα πραγματοποιήσει αναζήτηση,.

Έτσι, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε κατάλληλες, σχετικές φράσεις – λέξεις κλειδιά για την επιχείρησή τους. Μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε με κάποια απλή ανταλλαγή ιδεών. Στη συνέχεια, όποτε είστε έτοιμοι να επεκτείνετε αυτές τις ιδέες, συνεχίστε με μερικά εξαιρετικά εργαλεία λέξεων-κλειδιών.

Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται με το SEO επειδή στοχεύουν λέξεις-κλειδιά που είναι πολύ ανταγωνιστικέςΣτην πραγματικότητα, αρκετοί επιχειρηματίες  μου έχουν πει αρκετές φορές ότι θέλουν να κατατάξουν την σελίδα τους για εξαιρετικά ανταγωνιστικά ερωτήματα αναζήτησης.

Είναι δυνατή η κατάταξη για λέξεις-κλειδιά SEO όπως καφέ, ταξίδι, πίτσα; Σίγουρα είναι! Αλλά ακόμα κι αν κάνετε τα πάντα σωστά, μπορεί να χρειαστούν χρόνια. Γι ‘αυτό σας προτείνω να εστιάσετε σε long tail λέξεις-κλειδιά.

Δυσκολία λέξεων-κλειδιών

Ο απόλυτος οδηγός για τον προσδιορισμό του ανταγωνισμού λέξεων-κλειδιών (επίσης γνωστός ως δυσκολία λέξεων-κλειδιών).

Επιλογή λέξεων-κλειδιών

Πώς επιλέγετε μια λέξη-κλειδί; Αυτός ο οδηγός βήμα προς βήμα σας καλύπτει.

Long tail λέξεις-κλειδιά

Τι είναι οι long tail λέξεις-κλειδιά; Και πώς τα βρίσκετε; Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε αυτόν τον νέο οδηγό.

Περισσότεροι Οδηγοί SEO

seo-odigos

Ο Απόλυτος πρακτικός οδηγός για SEO: Τι πρέπει να γνωρίζετε το 2020

Το SEO ή βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι η πρακτική της συνεχούς βελτιστοποίησης ενός ιστότοπου για υψηλότερες βαθμολογίες στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης, με έμφαση σε δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης όπως η Google.…
seo-friendly-url

SEO friendly URL [Βέλτιστες πρακτικές SEO 2020]

Οι φιλικές διευθύνσεις URL - SEO είναι διευθύνσεις URL που έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν τις ανάγκες των χρηστών και των ατόμων που αναζητούν, πραγματοποιούν μία αναζήτηση. Συγκεκριμένα, οι διευθύνσεις…
seo-ppc-sem-5

Διαφορά SEO και SEM, τι να επιλέξω

Η διαφορά μεταξύ SEO και SEM είναι απλώς ότι η Search Engine Optimization είναι μέρος του Search Engine Marketing, όπως είναι ευρέως γνωστό. Η ομοιότητά του SEO και του SEM…
seo

Οδηγός SEO για αρχάριους

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι η πρακτική της στοχευμένης επισκεψιμότητας σε έναν ιστότοπο από τις οργανικές κατατάξεις μιας μηχανής αναζήτησης.