Λέξεις Kλειδιά SEO

Τι είναι οι λέξεις κλειδιά SEO; Μια πλήρης απάντηση μαζί με συμβουλές έρευνας λέξεων-κλειδιών με δυνατότητα δράσης.

Τι είναι οι λέξεις κλειδιά;

Μία λέξη κλειδί είναι οποιοσδήποτε όρος αναζήτησης που εισάγεται στη Google (ή άλλη μηχανή αναζήτησης) που έχει μια σελίδα αποτελεσμάτων(SERP) όπου παρατίθενται οι ιστότοποι.

Οι λέξεις κλειδιά είναι όροι αναζήτησης που ένας κάτοχος ιστότοπου ή επαγγελματίας SEO θα χρησιμοποιήσει για να βελτιστοποιήσει έναν ιστότοπο με την ελπίδα να κατατάξει στην κορυφή των αποτελεσμάτων της Google για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά την σελίδα.

Ως κάτοχος ιστότοπου και δημιουργός περιεχομένου, θέλετε οι λέξεις κλειδιά στη σελίδα σας να είναι συναφείς με αυτό που αναζητούν οι χρήστες, ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν το περιεχόμενό σας μεταξύ των αποτελεσμάτων.

Γιατί είναι σημαντικές οι λέξεις κλειδιά;

Οι λέξεις κλειδιά είναι σημαντικές, διότι αποτελούν το βασικό παράγοντα μεταξύ του τι αναζητούν οι άνθρωποι και του περιεχομένου που παρέχετε για την κάλυψη αυτής της ανάγκης. 

Ο στόχος σας στην κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης είναι να οδηγήσετε οργανική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας από τις σελίδες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης (SERPs) και οι λέξεις κλειδιά που επιλέγετε να στοχεύσετε καθορίστε τι είδους επισκεψιμότητα λαμβάνετε.

Για να δημιουργήσετε περιεχόμενο που κατατάσσεται καλά οργανικά και οδηγεί τους επισκέπτες στον ιστότοπό σας, πρέπει να κατανοήσετε τις ανάγκες αυτών των επισκεπτών – τη γλώσσα που χρησιμοποιούν και τον τύπο του περιεχομένου που αναζητούν.

Πώς να βρείτε ιδέες για λέξεις κλειδιά;

Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι ένα κρίσιμο πρώτο βήμα στη διαδικασία έρευνας λέξεων-κλειδιών.

Πιθανότατα να έχετε κατά νου μερικές λέξεις κλειδιά για τις οποίες θέλετε να κατατάξετε τη σελίδα σας. Αυτά θα είναι πράγματα όπως τα προϊόντα, οι υπηρεσίες σας ή άλλα θέματα στα οποία απευθύνεται ο ιστότοπός σας και αποτελούν εξαιρετικές λέξεις κλειδιά για την έρευνά σας, οπότε ξεκινήστε από εδώ! 

Μπορείτε να εισαγάγετε αυτές τις λέξεις κλειδιά σε ένα εργαλείο έρευνας λέξεων-κλειδιών για να ανακαλύψετε τον μέσο μηνιαίο όγκο αναζήτησης και παρόμοιες λέξεις κλειδιά. Η πρώτη φάση της έρευνας λέξεων-κλειδιών περιλαμβάνει την εμφάνιση νέων ιδεών για λέξεις κλειδιά.

Μερικές φορές αυτό είναι το πιο δύσκολο μέρος της διαδικασίας, καθώς πολλοί άνθρωποι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τον ανταγωνισμό με λέξεις κλειδιά θα επιλέξουν πολύ ευρείες λέξεις για στόχευση όπως πίτσα, ξενοδοχείο, καφέ. Άλλοι θα επιλέξουν φράσεις που πιθανότατα κανείς δεν θα πραγματοποιήσει αναζήτηση,.

Έτσι, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε κατάλληλες, σχετικές φράσεις – λέξεις κλειδιά για την επιχείρησή τους. Μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε με κάποια απλή ανταλλαγή ιδεών. Στη συνέχεια, όποτε είστε έτοιμοι να επεκτείνετε αυτές τις ιδέες, συνεχίστε με μερικά εξαιρετικά εργαλεία λέξεων-κλειδιών.

Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται με το SEO επειδή στοχεύουν λέξεις κλειδιά που είναι πολύ ανταγωνιστικέςΣτην πραγματικότητα, αρκετοί επιχειρηματίες  μου έχουν πει αρκετές φορές ότι θέλουν να κατατάξουν την σελίδα τους για εξαιρετικά ανταγωνιστικά ερωτήματα αναζήτησης.

Είναι δυνατή η κατάταξη για λέξεις κλειδιά SEO όπως καφέ, ταξίδι, πίτσα; Σίγουρα είναι! Αλλά ακόμα κι αν κάνετε τα πάντα σωστά, μπορεί να χρειαστούν χρόνια. Γι ‘αυτό σας προτείνω να εστιάσετε σε long tail λέξεις κλειδιά.

Έρευνα λέξεων κλειδιών | Μαθήματα SEO

Μάθετε πώς μπορείτε να βρείτε λέξεις κλειδιά που αναζητά το κοινό σας στη Google και άλλες δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης.

Πως φτιάχνω URL; URL SEO friendly είναι το URL που έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις ανάγκες των χρηστών και των ατόμων που κάνουν μία αναζήτηση.

Τι είναι το SEO για Αρχάριους. Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο site σας για να επωφεληθείτε; Είναι σημαντικό για την ιστοσελίδα σας ένα σωστό πλάνο SEO.

Απόλυτος οδηγός SEO. Αυτός ο οδηγός SEO θα σας βοηθήσει να μάθετε τι πρέπει να εφαρμόσετε για να είστε επιτυχημένοι.

SEO SEM διαφορά. Η διαφορά του SEO με το SEM, είναι ότι το Search Engine Optimization είναι μέρος του Search Engine Marketing, όπως είναι ευρέως γνωστό.