Διαφορά SEO και SEM - Higheranking

Διαφορά ανάμεσα στο SEM και στο SEO

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) και το μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης (SEM) είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά διαφήμισης στον κόσμο. Όταν πρόκειται για SEO εναντίον SEM, μπορεί να είναι εύκολο να συγχέουμε τα δύο και τι ακριβώς τα διαφοροποιεί μεταξύ τους.

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) επικεντρώνεται στη βελτιστοποίηση ενός ιστότοπου προκειμένου να λαμβάνει επισκεψιμότητα από οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης. Ο στόχος του μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης (SEM) είναι να εξασφαλίσει επισκεψιμότητα και προβολή τόσο από οργανική όσο και από πληρωμένη αναζήτηση.

Τα αποτελέσματα αναζήτησης Google χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες: τα αποτελέσματα αναζήτησης επί πληρωμή και τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Τα αποτελέσματα αναζήτησης επί πληρωμή και τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Εκατομμύρια άνθρωποι πραγματοποιούν εκατομμύρια αναζητήσεις στο διαδίκτυο για τα πάντα.Καθημερινά πραγματοποιούνται 6.586.013.574 αναζητήσεις σε μηχανές αναζήτησης όπως η Google.

Είμαι ο Ουστάς Ανδρέας από https://higheranking.com/, σήμερα θα ανακαλύψουμε μαζί το μάρκετινγκ των μηχανών αναζήτησης, αλλά μη διστάσετε να μεταβείτε σε οποιαδήποτε ενότητα σας ενδιαφέρει:

SEO τι είναι στο ψηφιακό μάρκετινγκ

Ορισμός SEO – Search Engine Optimization

Η πρακτική εκτέλεσης αλλαγών σε ιστοσελίδες, περιεχόμενο και η προώθηση του συγκεκριμένου περιεχομένου για τη βελτίωση της προβολής στα οργανικά, ή μη πληρωμένα, αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης. Μια απλή απάντηση στην ερώτηση: «Τι είναι το SEO;», πως λειτουργεί !

Το SEO βοηθάει τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν καλύτερα τι προσφέρετε. Κι αν το κατανοήσουν καλύτερα, έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να σας εμφανίζουν συχνότερα στους σωστούς ανθρώπους.

To SEO αναφέρεται στην πρακτική της βελτίωσης του ιστότοπού σας, ώστε να έχει καλύτερη απόδοση σε μηχανές αναζήτησης όπως η Google.

Η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης εξετάζουν εκατοντάδες παράγοντες για να αποφασίσουν ποιες σελίδες θα ταξινομήσουν για ερωτήματα.

Ο στόχος του SEO είναι να κατατάξει τον ιστότοπό σας στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Tι είναι τα οργανικά αποτελέσματα

Tα οργανικά αποτελέσματα εμφανίζονται συνήθως στο κέντρο της σελίδας και είναι τα αποτελέσματα τα οποία η μηχανή αναζήτησης αποφασίζει ότι αντιστοιχούν καλύτερα στο ερώτημα αναζήτησης, ή αλλιώς τις λέξεις(queries), που πληκτρολογήθηκαν.

Σχετικό περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρει: SEO για αρχάριους.

SEM τι είναι στο ψηφιακό μάρκετινγκ

Ορισμός SEM – Search Engine Marketing

Ας ξεκινήσουμε τονίζωντας ότι το SEM είναι ένας ευρύτερος όρος που περιλαμβάνει SEO και PPC.Οι περισσότεροι όταν μιλάνε για το SEM αναφέρονται στην διαφήμιση, PPC ADS.

Λοιπόν, το μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης (SEM) είναι μια μορφή μάρκετινγκ στο Διαδίκτυο μιας επιχείρησης που έχει ως στόχο την αύξηση της ορατότητας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, χρησιμοποιώντας πληρωμένες διαφημίσεις (PPC) είτε μέσω της οργανικής επισκεψιμότητας μέσω SEO.

Ακόμα ένας ωραίος ορισμός είναι του wikipedia.org . Το μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης (SEM) είναι μια μορφή μάρκετινγκ Διαδικτύου που περιλαμβάνει την προώθηση ιστότοπων αυξάνοντας την προβολή τους στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERPs) κυρίως μέσω πληρωμένων διαφημίσεων. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τα “SERPs”, συμπεριλαμβανομένου του τι είναι SERP και γιατί είναι σημαντικά για το SEO.​

PPC τι είναι στο ψηφιακό μάρκετινγκ

Ορισμός PPC – Pay Per Click

Το Pay-per-Click (PPC) είναι ένα μοντέλο διαφήμισης στο Διαδίκτυο που χρησιμοποιείται για την αύξηση της επισκεψιμότητας σε ιστότοπους. PPC σημαίνει πληρωμή ανά κλικ, ένα μοντέλο διαφήμισης στο οποίο οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν τέλος κάθε φορά που κάνουν κλικ οι χρήστες σε μία από τις διαφημίσεις τους.

Οι διαφημιζόμενοι υποβάλλουν προσφορές(bit) για λέξεις-κλειδιά που ενδέχεται να αναζητήσουν οι χρήστες προκειμένου να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης των μηχανών αναζήτησης όπως Google, Bing για συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες.

Ουσιαστικά, είναι ένας τρόπος αγοράς επισκέψεων στον ιστότοπό σας, αντί να προσπαθείτε να “κερδίσετε” αυτές τις επισκέψεις οργανικά.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προβάλλονται στους χρήστες τη στιγμή που αναζητούν!

Οι πληρωμένες διαφημίσεις (PPC), συχνά γνωστές με τον όρο διαφημίσεις ” pay-per-click ads “, διατίθενται σε διάφορες μορφές.

Ορισμένες είναι μικρές διαφημίσεις με βάση το κείμενο, ενώ άλλες, όπως διαφημίσεις με καταχωρίσεις προϊόντων είναι πιο οπτικές διαφημίσεις, που επιτρέπουν στους καταναλωτές να βλέπουν σημαντικές πληροφορίες με μια ματιά, όπως η τιμή και σχόλια.

Το μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης είναι τόσο αποτελεσματικό και τόσο εκπληκτικά ισχυρός τρόπος για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

Η διαφορά μεταξύ SEM και SEO

Ποια είναι η κύρια διαφορά μεταξύ SEO και SEM;

Γνωρίζοντας τώρα τι είναι SEO, τι είναι SEM, τι είναι PPC, ας απαντήσουμε τις δύο πιο συχνές ερωτήσιες:

  • SEO SEM διαφορα
  • SEO και SEM, ποιο είναι καλύτερο;

SEO SEM ποια η διαφορά;

Η κύρια SEO SEM διαφορά είναι ότι η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) επικεντρώνεται στη βελτιστοποίηση ενός ιστότοπου, προκειμένου να λαμβάνει επισκεψιμότητα από οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης. Από την άλλη πλευρά, ο στόχος του Search Engine Marketing (SEM) είναι να εξασφαλίσει επισκεψιμότητα και προβολή τόσο από την οργανική όσο και από την πληρωμένη αναζήτηση.

Το Search Engine Optimization είναι μέρος του Search Engine Marketing, όπως είναι ευρέως γνωστό. Η ομοιότητά του SEO και του SEM είναι και οι δύο διαδικασίες στοχεύουν στην αύξηση της προβολής στις μηχανές αναζήτησης.

SEO και SEM, ποιο είναι καλύτερο;

Οι ιστότοποι που κατατάσσονται υψηλά στα οργανικά αποτελέσματα για τις λέξεις-κλειδιά στόχους τους μέσω στρατηγικών SEO, μπορούν να έχουν δωρεάν επισκεψιμότητα και να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη του SEO για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ιστότοποι που χρησιμοποιούν PPC εξακολουθούν να λαμβάνουν στοχευμένη επισκεψιμότητα από μηχανές αναζήτησης, αλλά πρέπει να πληρώσουν για αυτό, ώστε να έχουν υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Μόλις σταματήσουν τις πληρωμένες διαφημίσεις, η επισκεψιμότητα εξαφανίζεται, καθώς επανέρχεσαι στην κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης όπου βρισκόσουν.

Έτσι, το οποίο είναι καλύτερο εξαρτάται από τους συνολικούς στόχους σας.

Εάν θέλετε να επιτύχετε γρήγορη κίνηση, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε με SEM (πληρωμένη διαφήμιση αναζήτησης) και παράλληλα να εργαστείτε στο SEO σας.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια μακροχρόνια διαδικτυακή επιχείρηση χωρίς να βασίζεστε στην πληρωμένη επισκεψιμότητα, τότε το SEO είναι η απάντησή σας.

Σχετικό περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρει: πρακτικός οδηγός SEO.

Τι πρέπει να κάνετε εκτός από τις προσπάθειες SEO και SEM:

Η βελτιστοποίηση είναι εξαιρετικά σημαντική, αλλά η επιχείρησή σας πρέπει επίσης να προσφέρει από άποψη εμπειρίας χρήστη, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των πωλήσεων.

Για να διαφοροποιηθεί η επιχείρησή σας από τα υπόλοιπα, πρέπει να δώσετε επαρκή προσοχή στην εξυπηρέτηση πελατών. Οι πελάτες είναι το κλειδί σε κάθε επιχείρηση: το 70% των καταναλωτών δηλώνουν ότι υποστηρίζουν εταιρείες με εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών .

Για να παρέχετε μεγάλη υποστήριξη, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες τεχνολογίες επικοινωνίας. Μια ενότητα Συχνές ερωτήσεις, αριθμός τηλεφώνου, τηλεφωνικό κέντρο, συνομιλία και υποστήριξη email είναι ορισμένοι τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρέχετε μια εύκολη εμπειρία στους πελάτες.

Πώς οι μηχανές αναζήτησης “βλέπουν” και αξιολογούν το site σας

Ας αρχίσουμε την αναλυσή μας, ” Πώς οι μηχανές αναζήτησης “βλέπουν” και αξιολογούν το site σας ” μέσα από ένα παράδειγμα.

Έχετε λοιπόν μία βιομηχανία παραγωγής καφέ. Αν κάποιος αναζητήσει παραγωγή καφέ στην Ελλάδα και εσείς έχετε κάνει σαφές ότι δραστηριοποιείστε στην παραγωγή καφέ, η μηχανή αναζήτησης πιθανόν να σας εμφανίσει στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης του χρήστη, ακριβώς την στιγμή που κάνει την αναζήτηση.

Για να αποφασίσουν οι μηχανές αναζήτησης σε ποια θέση θα σας εμφανίσουν στη λίστα των οργανικών αποτελεσμάτων, δεν αρκούνται μόνο στα keywords(λέξεις κλειδιά) που χρησιμοποιείτε για παράδειγμα, παραγωγή καφέ, αλλά και σε έναν συνδυασμό πληροφοριών που τους προσφέρετε!

Σας φαίνεται πολύπλοκο? Μία ωραία ενότητα που έχω γράψει για εσάς αφορά ” Πώς λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης “, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε βήμα με βήμα τις μηχανές αναζήτησης

Στόχος της μηχανής αναζήτησης είναι να δώσει στο χρήστη που πραγματοποιεί αναζήτηση, ακριβώς αυτό που ψάχνει. Οπότε συλλέγει όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται για μια ιστοσελίδα.

Εξετάζει πόσο δημοφιλής είναι η ιστοσελίδα δηλαδή, ποιοι άλλοι χρήστες ή ιστοσελίδες αναφέρονται σε αυτήν;

Λαμβάνει υπόψη τη γεωγραφική τοποθεσία του χρήστη. Οπότε μια αναζήτηση από την Ελλάδα ενδεχομένως εμφανίζει πρώτα τα τοπικά αποτελέσματα.

Λαμβάνει υπόψη ακόμα και τις συσκευές που χρησιμοποιούν οι χρήστες κατά την αναζήτηση.

Δείτε τις 5 κορυφαίες μηχανές αναζήτησης στον κόσμο, σύμφωνα με σταστιστικά στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε πως οι μηχανές αναζήτησης εξελίσσονται και προσθέτουν όλο και περισσότερες πληροφορίες κάθε μέρα που περνάει.

Στην πορεία, θα σας πούμε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των μηχανών αναζήτησης και θα σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε μια στρατηγική SEO.

Σχετικό περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρει: Προώθηση ιστοσελίδων SEO και Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων με τεχνικές SEO για κατάταξη της ιστοσελίδα σας στη 1η σελίδα της Google.

Μαθαίνω SEO

Αυτή η ενότητα σας βοηθάει να μάθετε οτιδήποτε θέλετε για το SEO. Εάν είστε εντελώς νέοι στο SEO, ξεκινήστε από την αρχή με τα δωρεάν Μαθήματα SEO.

Πώς να σχεδιάσετε ένα σωστό στρατηγικό πλάνο SEO – Βήμα βήμα

Ας αναλύσουμε πως μπορούμε να σχεδιάστε ένα σωστό σρατηγικό πλάνο SEO, βήμα βήμα!

Θα εξετάσουμε τρία βασικά βήματα, όπως τα ονομάζω προσωπικά SPC:

  1. Δομή(Structure)
  2. Ιεραρχεία – Προτεραιότητα(Prioritization)
  3. Προσαρμoγή(Customization)

Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε τις λέξεις-κλειδιά, δηλαδή τι αναζητούν οι πιθανοί πελάτες.

Πέρα από την αυτονόητη λέξη-κλεδί ψάξτε για οποιαδήποτε σχετική.

Βρείτε όσο το δυνατόν περισσότερες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Έτσι θα επιλέξετε πιο στοχευμένες λέξεις-κλειδιά σύμφωνα με αυτά που αναζητούν οι πελάτες. Η διαδικασία αυτή πρέπει να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Έχετε βρει ήδη τις λέξεις-κλειδιά;Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στο site σας και μετά από λίγο καιρό τσεκάρετε αν επηρέασαν την κατάταξή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Έτσι θα καταλάβετε τι είναι αποτελεσματικό για εσάς και τι όχι.

Αν μια δημοφιλής φράση δεν κατευθύνει πελάτες στην ιστοσελίδα σας, μπορείτε να ανακαλύψετε και να χρησιμοποιήσετε πιο αποδοτικές φράσεις.

Φτιάξτε μια λίστα με όλες τις ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε το SEO.

Το δεύτερο βήμα είναι να θέσετε προτεραιότητες. Ορίστε ρεαλιστικές προθεσμίες, ώστε να εργάζεστε συστηματικά με βάση το πλάνο σας καθόλη τη διάρκεια του έτους. Αφού θέσετε σε εφαρμογή το πλάνο, μην το αμελήσετε.

Το SEO πλάνο σας πιθανόν να χρειάστει αναπροσαρμογή με την πάροδο του χρόνου.

Τέλος, το τρίτο βήμα είναι να αλλάξετε το πλάνο σας όταν βλέπετε ότι δεν έχει αποτέλεσμα. Αν η ιστοσελίδα σας δεν έχει αρκετή επισκεψιμότητα μέσα από τα οργανικά αποτελέσματα τότε σίγουρα χρειάζεται ανανέωση.

Μην ξεχνάτε να ελέγχετε τακτικά τα αποτελέσματά σας και να εστιάζετε στους τομείς που πρέπει να βελτιώσετε. Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώνετε ένα σωστό και αποδοτικό πλάνο SEO.

Σχετικό περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρει: Πως φτιάχνω url SEO-friendly.

Πως λειτουργεί το SEM

Πλέον, γνωρίζετε ότι το Search Engine Marketing είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διαφημιστείτε σε χρήστες ακριβώς την στιγμή που σας ψάχνουν.

Πως λειτουργεί το SEM;

Το SEM βασίζεται σε ένα σύστημα δημοπρασιών. Ας ξεκινήσουμε με ένα παράδειγμα για να κατανοήσετε καλύτερα!

Για παράδειγμα μια αναζήτηση για ξενοχοχεία στη Μύκονο. Ρίξτε μια ματιά στη σελίδα αποτελεσμάτων.

Στο κέντρο, θα δείτε τα οργανικά αποτελέσματα, δηλαδή τις δωρεάν καταχωρίσεις. Και στην κορυφή και κατά μήκος της δεξιάς στήλης, θα δείτε τις πληρωμένες διαφημίσεις.

Οι διαφημιζόμενοι συναγωνίζονται για αυτές τις θέσεις με τη δημοπρασία.

Οι μηχανές αναζήτησης έχουν περιορισμένες θέσεις διαφημίσεων.

Αν πραγματοποιήσετε αναζήτηση για ξενοδοχεία στη Μύκονο, οι διαφημίσεις που βλέπετε είναι το αποτέλεσμα της δημοπρασίας.

Οι διαφημίσεις που “κερδίζουν” εμφανίζονται σε πιο καλές θέσεις, δηλαδή κοντά στην κορυφή. Οι επόμενες σε χαμηλότερες θέσεις.

Πως λειτουργεί η δημοπρασία

Στις περισσότερες δημοπρασίες, όπως γίνεται συνήθως υποβάλλετε μια προσφορά. Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Εδώ παίζει ρόλο και η συνάφεια των διαφημίσεων.

Επιτυχία στη δημοπρασία

Επιτυχία στη δημοπρασία σημαίνει ανταγωνιστική προσφορά σε συνδυασμό με υψηλή συνάφεια.

Ας αναλύσουμε μέσω ενός παραδείγματος.

Ας υποθέσουμε ότι είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε έως 2 € όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στη διαφήμισή σας.

Η τιμή αυτή που εσείς την ορίζετε, ονομάζεται μέγιστο κόστος ανά κλικ ή μέγιστο CPC.

Αν ο ανταγωνιστής σας έχει μέγιστο CPC, ας πούμε, 1 €, τότε έχετε υψηλότερη προσφορά που σημαίνει ότι “προηγείστε” σε αυτό το κομμάτι της δημοπρασίας.

Συμβουλή: Να θυμάστε ότι οι ανταγωνιστές σας μπορούν να αλλάζουν ανά πάσα στιγμή το CPC τους, επομένως πρέπει να ελέγχετε τακτικά τις προσφορές σας.

H δημοπρασία όμως δεν έχει να κάνει μόνο με τις προσφορές.

Ο άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η συνάφεια. Είναι μια κλίμακα, συνήθως από το 1 έως το 10, που μετράει το βαθμό συνάφειας της διαφήμισής σας με την αναζήτηση ενός χρήστη. Οι μηχανές αναζήτησης το ονομάζουν “Quality score”.

Τι είναι το Quality score

Quality score: Ο Δείκτης ποιότητας(Quality score) στην ουσία είναι ο τρόπος της Google να καταλάβει εάν η διαφήμισή σας ταιριάζει με ό, τι αναζητά κάποιος.Όπως έχει ορίσει η Google το quality score:

Για παράδειγμα, αν κάποιος αναζητήσει “ξενοδοχεία με πισίνα στη Μύκονο” και ο τίτλος της διαφήμισής σας είναι “ξενοδοχεια με πισινα στη μυκονο”, η μηχανή αναζήτησης θα τη θεωρήσει εξαιρετικά συναφή. Προφανώς θα λάβετε υψηλό “Quality score”.

Συμπέρασμα: Όταν δύο ανταγωνιστές έχουν δώσει τιμές ίσης αξίας, η επιχείρηση με το υψηλότερο “Quality score” θα εμφανιστεί πιο ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Για να βελτιώσετε την απόδοσή σας στο SEM, καλό θα είναι να ελέγχετε συνεχώς τις καμπάνιες σας και να προσπαθείτε να τις κάνετε πιο συναφείς με αυτά που ψάχνουν οι χρήστες.

Ποια είναι τα κύρια μέρη του SEO

Υπάρχουν 3 βασικοί πυλώνες του SEO: Technical SEO, On-site SEO/ On-page SEO, and Off-site SEO/Off-page SEO.

Το Technical SEO αναφέρεται στη διαδικασία βελτιστοποίησης του ιστότοπού σας για τη φάση ανίχνευσης(crawl) και ευρετηρίασης(index).

On-Site SEO είναι κανόνες που μπορείτε να εφαρμόσετε σε μεμονωμένες σελίδες και περιεχόμενο, ώστε να βελτιστοποιηθούν για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Off-site SEO αναφέρεται κυρίως στη διαδικασία λήψης συνδέσμων (backlinks) από άλλους ιστότοπους με σκοπό την αύξηση της εμπιστοσύνης(trust) και της εξουσίας(authority) του ιστότοπού σας στις μηχανών αναζήτησης.

Η Google μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει άλλα “σήματα” εκτός σελίδας για να αυξήσει την εξουσία του ιστότοπού σας, όπως το E-A-T και η κοινή χρήση κοινωνικών μέσων.

Να χρησιμοποιήσω PPC και SEO

Συμπέρασμα

Το μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης μέσω SEO και διαφήμισης επί πληρωμή θεωρείται η πιο σημαντική πηγή επισκεψιμότητας στο Διαδίκτυο, επειδή στοχεύει.

Το να γνωρίζετε πότε και πού να χρησιμοποιήσετε κάθε τακτική για να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα είναι το παιχνίδι.

Μερικές φορές το SEO είναι η απάντηση, μερικές φορές PPC και μερικές φορές και τα δύο.

Λοιπόν, PPC Ή SEO, θα χαρώ να μου πείτε τη γνώμη σας στα σχόλια!

Όταν πρόκειται για την επιλογή της καλύτερης τακτικής, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε τις συγκεκριμένες ανάγκες σας, αλλά φροντίστε να κατανοήσετε πλήρως τις διαφορές και πώς θα διατηρήσετε τις προσπάθειές σας.


Μάθε Περισσότερα:

Δείτε το blog του μάρκετινγκ του Higheranking

Ο πλήρης ‘οδηγός’ για το seo, ψηφιακό μάρκετινγκ και τις μηχανές αναζήτησης:Τι είναι SEO;Search Engine Optimization Guide 2020

Η βελτιστοποίηση διευθύνσεων URL είναι πολύ μεγάλη υπόθεση: SEO friendly URL [Βέλτιστες πρακτικές SEO 2020]


Συνοπτικά

Τι είναι το SEO στο ψηφιακό μάρκετινγκ;

Η πρακτική εκτέλεσης αλλαγών σε ιστοσελίδες, περιεχόμενο και η προώθηση του συγκεκριμένου περιεχομένου για τη βελτίωση της προβολής στα οργανικά, ή μη πληρωμένα, αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης.

Τι είναι το SEM στο ψηφιακό μάρκετινγκ;

Λοιπόν, το μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης (SEM) είναι μια μορφή μάρκετινγκ στο Διαδίκτυο μιας επιχείρησης που έχει ως στόχο την αύξηση της ορατότητας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, χρησιμοποιώντας πληρωμένες διαφημίσεις (PPC) είτε μέσω της οργανικής επισκεψιμότητας μέσω SEO.

Τι είναι το PPC στο ψηφιακό μάρκετινγκ;

Το Pay-per-Click (PPC) είναι ένα μοντέλο διαφήμισης στο Διαδίκτυο που χρησιμοποιείται για την αύξηση της επισκεψιμότητας σε ιστότοπους. PPC σημαίνει πληρωμή ανά κλικ, ένα μοντέλο διαφήμισης στο οποίο οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν τέλος κάθε φορά που κάνουν κλικ οι χρήστες σε μία από τις διαφημίσεις τους.

10 σκέψεις για το “Διαφορά ανάμεσα στο SEM και στο SEO”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *