Ψηφιακό μάρκετινγκ για ξενοδοχεία - Higheranking

Επιτυχημένο Ψηφιακό μάρκετινγκ για ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις

Στο ψηφιακό μάρκετινγκ για ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταξιδιωτικά γραφεία ή εταιρεία μεταφορών, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε επισκεψιμότητα, να προσελκύσετε πελάτες και να δημιουργήσετε ένα πιστό κοινό. Εάν είστε στον τουρισμό και θέλετε να ενισχύσετε την επιχείρησή σας και να αυξήσετε τα εσοδά σας, μια καλύτερη στρατηγική μάρκετινγκ μπορεί να βοηθήσει.

Η παγκόσμια τουριστική αγορά είναι τεράστια, δημιουργώντας έσοδα 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Το 2019, οι ψηφιακές ταξιδιωτικές πωλήσεις έφτασαν τα 755 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερο από το ήμισυ των συνολικών εσόδων.

Με τόσο μεγάλο ακροατήριο και τεράστιο δυναμικό κέρδος, ο τομέας του τουρισμού και των ταξιδιών είναι πολύ ανταγωνιστικός. Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις πρέπει να χρησιμοποιούν καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ για να ξεχωρίζουν.

Σχετικό περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρει: Τι είναι το digital marketing;

Σε αυτό το άρθρο, θα σας εξηγήσω βήμα βήμα πως θα οργανώσετε την επιχειρησή σας στρατηγικά μέσω ψηφιακού μάρκετινγκ για την προσέλκυση τουριστών.Αρχικά, ας αναλύσουμε τις ενότητες του άρθρου:

Οι γνωστές στρατηγικές μάρκετινγκ ενδέχεται να εξακολουθούν να ισχύουν σε ορισμένες περιπτώσεις, η αλλαγή της συμπεριφοράς των καταναλωτών απαιτεί νέες και αποτελεσματικές στρατηγικές για να προσελκύσει και να βελτιώσει τις πωλήσεις. Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η αγορά καθοδηγείται τώρα από την ευκολία και τις εμπειρίες και η αλλαγή είναι απαραίτητη για να συμβαδίσει με τον ανταγωνισμό.

Η πρόκληση με το ψηφιακό μάρκετινγκ ξενοδοχείων είναι να κατανοήσουμε ολοένα και πιο περίπλοκες τακτικές ενώ ανταγωνίζεστε σε έναν συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό. Γι ‘αυτό δημιούργησα αυτόν τον οδηγό ψηφιακού μάρκετινγκ για ξενοδοχεία με πρακτικές, αποτελεσματικές ψηφιακές στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να αυξήσετε τις άμεσες κρατήσεις σας.

1.Εφαρμόστε την ιστορία(storytelling) στις δημοσιεύσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Είναι απαραίτητο να βρείτε νέους τρόπους επικοινωνίας για να τραβήξετε την προσοχή των τουριστών και να τους κάνετε να αλληλεπιδράσουν με την επιχειρησή σας. Όπως συχνά αναφέρω στις επιχειρήσεις που συμβουλεύω:

“Οι άνθρωποι δεν αγοράζουν αυτό που πουλάτε, αγοράζουν γιατί το πουλάτε.”

Όταν σχεδιάζετε τα μηνύματα μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι αποτελεσματικό να περιγράφετε μόνο τα χαρακτηριστικά των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρετε.

Συμβουλή: Για να προσελκύσετε αποτελεσματικά την προσοχή του κοινού-στόχου σας και να δημιουργήσετε περισσότερη αφοσίωση, πείτε τους γιατί η υπηρεσία σας έχει δημιουργηθεί γι ‘αυτούς, εξηγώντας επίσης τι θα βιώσουν, τι θα περιμένουν εάν αποφασίσουν να αγοράσουν το προϊόν σας ή να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία σας.

Υπό αυτήν την έννοια, οι ιστορίες έχουν τεράστια δύναμη. Δημιουργούν ενσυναίσθηση, μεταδίδουν εμπιστοσύνη, είναι εύκολο να θυμηθούν και, το πιο σημαντικό, είναι εύκολο να μοιραστούν.

Η αφήγηση ιστοριών είναι μια τεχνική που σας επιτρέπει να συνδέσετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας με μια συγκεκριμένη, συμβολική και συναισθηματική εμπειρία μέσω μιας ιστορίας και να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές της.

Όταν δημιουργείτε ιστορίες για την επιχείρησή σας, προσπαθήστε να τις συνδέσετε με το προϊόν σας ή με τις καθημερινές δραστηριότητες της επιχείρησής σας με διακριτικούς τρόπους και να τις τοποθετήσετε στις αναρτήσεις κοινωνικών μέσων της εταιρείας σας.

Σχετικό περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρει: Στρατηγική μάρκετινγκ εστιατορίου.

2.Δημιουργήστε πολύτιμο περιεχόμενο και βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας για SEO

Δεδομένου ότι το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι εξαιρετικά σημαντικό, για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται να προσλάβετε έναν ειδικό SEO για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε μια προσαρμοσμένη στρατηγική για την επιχείρησή σας.

Yπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα περιεχόμενο και στρατηγική SEO για το σχέδιο μάρκετινγκ του τουρισμού σας.

Ιστολόγιο

Συμπεριλάβετε ένα ιστολόγιο στον ιστότοπό σας και δημοσιεύστε περιεχόμενο που παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για το κοινό-στόχο σας: H δημιουργία σχετικού περιεχομένου είναι η πιο αποτελεσματική τακτική SEO.

Συμβουλή: Εάν καταφέρετε να δημοσιεύσετε πραγματικά ενδιαφέρουσες αναρτήσεις, είναι πιο πιθανό να κοινοποιηθούν ή να συνδεθούν από άλλους ιστότοπους. Με αυτόν τον τρόπο θα λάβετε backlinks.

Η κατασκευή περιεχομένου υψηλής ποιότητας που παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με θέματα που σχετίζονται με την τουριστική σας επιχείρηση (όπως ταξιδιωτικές συμβουλές ή ενδιαφέροντα μέρη για επίσκεψη) μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την δυναμική του ιστότοπού σας και, συνεπώς, να βελτιώσετε τη καταταξή σας στο Google.

Λέξεις-κλειδιά

Επιλέξτε longtail λέξεις-κλειδιά (περισσότεροι από τρεις όρους) που έχουν υψηλό όγκο(volume) αναζήτησης και χαμηλό επίπεδο ανταγωνισμού: Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι λέξεις-κλειδιά που εισάγετε στο περιεχόμενό σας είναι μεγάλες και περιγράφουν την επιχείρηση, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες σας ή, αν πρόκειται για ανάρτηση ιστολογίου, το θέμα με το οποίο ασχολείστε.

Συμβουλή: Κοιτάξτε πόσες φορές οι χρήστες τις αναζητούν. Αυτό θα πρέπει να είναι ένα σημαντικό ποσοστό σε σχέση με τα ποσοστά κλικ των σελίδων σας.

Ομοίως, θα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσετε υψηλή κατάταξη στη Google εάν το επίπεδο ανταγωνισμού για τις λέξεις-κλειδιά σας είναι χαμηλό.

Έχετε εργαλεία στα χέρια σας που σας βοηθούν να ανακαλύψετε αυτόν τον τύπο δεδομένων, όπως το Keyword planner μέσω του Google AdWords, SEMrush ή Ahrefs.

Ποιοτικό περιεχόμενο

Δημιουργήστε ποιοτικό και ενδιαφέρον περιεχόμενο: Το μάρκετινγκ περιεχομένου έχει αλλάξει πολύ, καθώς η Google δεν αναγνωρίζει πλέον σύντομα άρθρα με περιττό περιεχόμενο. Αντ ‘αυτού, δίνει τις πρώτες θέσεις σε ιστότοπους που δημοσιεύουν σελίδες με ποιοτικό και τεκμηριωμένο περιεχόμενο που παρέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με ένα θέμα.

Τοπικό περιεχόμενο

Δημιουργία τοπικού περιεχομένου: Ο τομέας του τουρισμού είναι μια τοπική βιομηχανία, ώστε να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτήν τη δυνατότητα για να δημιουργήσετε τοπικό περιεχόμενο που θα σας επιτρέψει να μειώσετε τον ανταγωνισμό και να προσελκύσετε μόνο τους πιθανούς πελάτες σας.

Θέλετε στοχευμένες συμβουλές SEO για την επιχειρησή σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Εάν η τουριστική σας επιχείρηση βρίσκεται στη Μύκονο , προσπαθήστε να δημιουργήσετε περιεχόμενο που ασχολείται με θέματα που σχετίζονται με ταξίδια και τουρισμό που εφαρμόζονται στη Μύκονο, φροντίζοντας να συμπεριλάβετε τον όρο “Μύκονο” στις λέξεις-κλειδιά σας.

Παράδειγμα: Ένα πρακτορείο τουριστικών οδηγών στη Μύκονo μπορεί να δημιουργήσει μια ανάρτηση σχετικά με “κρυμμένα μέρη στη Μύκονο που δεν έχετε επισκεφθεί ποτέ”.

3.Χρησιμοποιήστε όλες τις πτυχές των κοινωνικών μέσων

Δεν χρειάζεται να σας πώ πόσο μεγάλη επίδραση έχουν τα κοινωνικά μέσα στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Στον τουριστικό τομέα, το Facebook, το Instagram και το Pinterest βοηθούν τους τουρίστες να βρουν έμπνευση για τους προορισμούς των διακοπών τους, να επιλέξουν το τέλειο ξενοδοχείο και να ανακαλύψουν συναρπαστικές δραστηριότητες και αξιοθέατα.

Συμβουλή: Δεν αρκεί απλώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να αναδημιουργήσετε περιεχόμενο που δημοσιεύτηκε αλλού. Οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι προετοιμασμένες να αλληλεπιδράσουν ουσιαστικά με το κοινό τους ξεκινώντας συζητήσεις, απαντώντας σε σχόλια, απαντώντας σε ερωτήσεις και προσφέροντας εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες αποτελούν πτυχές μιας ευρύτερης εκστρατείας ψηφιακού μάρκετινγκ, που λαμβάνονται στο πλαίσιο του τρόπου με τον οποίο βοηθούν μια επιχείρηση να επιτύχει τους στόχους της.

Για παράδειγμα, η ανταπόκριση σε σχόλια σε ένα βίντεο στο Facebook μπορεί να μην φαίνεται να είναι μια κρίσιμη εργασία μάρκετινγκ, αλλά είναι μια δραστηριότητα που βελτιώνει την εμφάνιση μιας επιχείρησης και αποδεικνύει την ικανότητα να συνεργάζεται εποικοδομητικά με το κοινό της.

Σκέψη: Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση ενός ταξιδιώτη που αγωνίζεται για το ποια από τα δύο ξενοδοχεία να κάνει κράτηση.

Σχετικό περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρει για στατιστικά χρήσης social media: Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

4.Προσδιορίστε τις βασικές στιγμές στο ταξίδι κράτησης

Η διαδικασία τακτοποίησης ταξιδιού – από το αρχικό ενδιαφέρον έως τη διεξοδική έρευνα, τη σύγκριση τιμών και την κράτηση – έχει την τάση να είναι παρατεταμένη και διεξοδική.

Η κατανόηση του ταξιδιού του ταξιδιού είναι εξαιρετικά χρήσιμη για επαγγελματίες μάρκετινγκ στον τομέα των ταξιδιών / τουρισμού. Η Google το χωρίζει σε τέσσερα στάδια:

Ονειρεύομαι

Κατά την αρχική φάση, οι υποψήφιοι ταξιδιώτες είναι ανοιχτοί σε όλες τις δυνατότητες. Δεν έχουν λάβει αποφασιστική απόφαση για το πού να πάνε και τι να κάνουν και αναζητούν ιδέες.

Σχεδίαση

Σε αυτό το στάδιο, οι ταξιδιώτες έχουν εντοπίσει έναν προορισμό, αλλά εξακολουθούν να είναι ευέλικτοι σχετικά με τις ημερομηνίες, τα ξενοδοχεία και τις δραστηριότητες.

Κράτηση

Οι ημερομηνίες, οι ώρες πτήσης και οι προτιμήσεις διαμονής επιβεβαιώνονται. Ήρθε η ώρα για τους ταξιδιώτες να κάνουν κρατήσεις!

Εμπειρία

Οι ταξιδιώτες βρίσκονται στο ταξίδι τους και μοιράζονται τις περιπέτειες τους στο διαδίκτυο. Σε αυτό το στάδιο, μπορεί ακόμα να αναζητούν ad-hoc δραστηριότητες και εμπειρίες ενώ βρίσκονται στον προορισμό.

Συμβουλή: Σκεφτείτε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να στοχεύσετε δυνητικούς πελάτες σε κάθε στάδιο.

Για παράδειγμα, εάν τα προϊόντα σας είναι περιηγήσεις στην πόλη, θα έχετε τη δυνατότητα να επηρεάσετε τους επισκέπτες στην επιλογή ενός από τους προορισμούς σας, να τους συμβουλεύσετε ποιες ώρες του χρόνου είναι οι καλύτερες να επισκεφθείτε, να επισημάνετε πόσο εύκολη είναι η διαδικασία κράτησης και να προσφέρετε την ευκαιρία να αγοράστε εισιτήρια με ευελιξία ενώ βρίσκονται στον προορισμό.

Παράδειγμα: Η Airbnb σε συνεργασία με τοπικούς οικοδεσπότες, έχουν δημιουργήσει βιβλία οδηγιών Airbnb, τα οποία είναι γεμάτα με γνώσεις εμπιστευτικών πληροφοριών από μεγάλους προορισμούς.

Σχετικό περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρει: τι είναι το Newsletter;

5.Μάθετε ποιες συσκευές χρησιμοποιούν – και πότε

Η διαδικασία κράτησης πολλαπλών σταδίων μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από μία συσκευές. Με την έρευνα, τη σύγκριση, την κράτηση και την αγορά ταξιδιωτικών προϊόντων, είναι απίθανο να συμβούν όλα ταυτόχρονα.

Παράδειγμα: Μια αρχική αναζήτηση προορισμών – στο 1ο στάδιο που είναι το ονειρεύομαι – μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μια κινητή συσκευή κατά τη διάρκεια μιας κουραστικής πρωινής μετακίνησης.

Παράδειγμα: Η σύγκριση ξενοδοχείων μπορεί να γίνει σε tablet, ενώ ένας πελάτης μπορεί να προτιμά να κάνει την τελική κράτησή του σε φορητό υπολογιστή.

Βελτιστοποιήστε το περιεχόμενό σας, το σχεδιασμό και την τοποθέτησή του για κάθε στάδιο του ταξιδιού αγοράς του τουρίστα – ταξιδιώτη.

Συμβουλή:Επιστρέφοντας ξανά στο παραπάνω παράδειγμα, το περιεχόμενο που έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει τους επισκέπτες στα στάδια των ονείρων και του σχεδιασμού μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό εάν είναι προσαρμοσμένο σε κινητές συσκευές, ενώ οι ειδικές προσφορές για τη φάση κράτησης μπορεί να βελτιστοποιηθούν καλύτερα για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Κατά τη διάρκεια του τελικού σταδίου, όταν οι πελάτες αναζητούν πράγματα που πρέπει να κάνουν στον προορισμό, το καλύτερο στοίχημά σας είναι η προσαρμογή στα κινητά, καθώς αυτά είναι το πιθανότερο να χρησιμοποιούν οι μελλοντικοί πελάτες σας. Αν και, όπως πάντα, αυτό εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις συμπεριφορές του πελάτη-στόχου σας.

Γιατί το Ψηφιακό μάρκετινγκ για ξενοδοχεία και τουρισμό είναι σημαντικό;

Ο σκοπός πίσω από το τουριστικό μάρκετινγκ είναι να προωθήσει την επιχείρηση, να την ξεχωρίσει από τους αντιπάλους της, να προσελκύσει πελάτες και να ευαισθητοποιήσει την επωνυμία.

Πολλές σύγχρονες στρατηγικές μάρκετινγκ τουρισμού κάνουν χρήση του Διαδικτύου, με ιστότοπους, διαδικτυακές διαφημίσεις, ηλεκτρονικές πλατφόρμες και πλατφόρμες κοινωνικών μέσων που διαδραματίζουν συχνά βασικό ρόλο.


Διαβάστε περισσότερα:

Δείτε το blog του μάρκετινγκ του Higheranking.

Σχετικά περιεχόμενα για Αποτελεσματικές στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ για το εστιατόριό σας – 2023 και 150+ στατιστικά χρήσης social media για το 2021

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *