Τι είναι το Digital Marketing;

Τι είναι το Digital Marketing; Απόλυτος Οδηγός

Digital Marketing τι είναι

Digital Marketing τι είναι; Το Digital Marketing είναι ένας τρόπος να συνδεθείτε και να επηρεάσετε τους πιθανούς πελάτες σας. Η πραγματική διαφορά είναι ότι συνδέεστε και επηρεάζετε αυτούς τους πελάτες στο διαδίκτυο.

Σε υψηλό επίπεδο, το digital marketing αναφέρεται σε διαφημίσεις που προβάλλονται μέσω ψηφιακών καναλιών, όπως μηχανές αναζήτησης, ιστότοποι, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, email και εφαρμογές για κινητά. Χρησιμοποιώντας αυτά τα διαδικτυακά κανάλια μέσων, το digital marketing είναι η μέθοδος με την οποία οι εταιρείες υποστηρίζουν προϊόντα, υπηρεσίες και brands. Οι καταναλωτές βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα ψηφιακά μέσα για την έρευνα προϊόντων.

Σήμερα θα ανακαλύψουμε μαζί τι είναι Τι είναι το Digital Marketing, αλλά μη διστάσετε να μεταβείτε σε οποιαδήποτε ενότητα σας ενδιαφέρει:

Γιατί είναι σημαντικό το Digital Marketing

Το digital marketing σάς βοηθά να προσεγγίσετε μεγαλύτερο κοινό από ό, τι θα μπορούσατε μέσω παραδοσιακών μεθόδων και να στοχεύσετε, που είναι πιο πιθανό να αγοράσουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Επιπλέον, είναι συχνά πιο οικονομικό από ό, τι η παραδοσιακή διαφήμιση και σας δίνει τη δυνατότητα να μετράτε την επιτυχία σε καθημερινή βάση.

Είδη Digital Marketing (κανάλια Digital Marketing)

Το Digital Marketing εκτείνεται σε ένα τεράστιο δίκτυο ψηφιακών μέσων με τα οποία οι πελάτες αλληλεπιδρούν πολλές φορές την ημέρα. Για να χρησιμοποιήσετε σωστά αυτά τα κανάλια, πρέπει να τα έχετε κατανοήσει.

Paid search (πληρωμένη αναζήτηση)

Η πληρωμένη αναζήτηση(Paid search) ή pay-per-click (PPC) αναφέρεται συνήθως στο χορηγικό αποτέλεσμα στην κορυφή ή στην πλευρά μιας σελίδας αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP). Αυτές οι διαφημίσεις σας χρεώνουν για κάθε κλικ και μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να εμφανίζονται κατά την εισαγωγή ορισμένων όρων αναζήτησης, επομένως οι διαφημίσεις σας στοχεύουν σε είδη κοινού που αναζητούν κάτι συγκεκριμένα.

Αυτές οι διαφημίσεις μπορούν να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές, καθώς βασίζονται σε δεδομένα που προέρχονται από τη διαδικτυακή συμπεριφορά των ατόμων και χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου, παρέχοντας σχετικές διαφημίσεις στα σωστά άτομα την κατάλληλη στιγμή.

Αυτές οι διαφημίσεις περιλαμβάνουν επίσης επαναπροσδιορισμό, που σημαίνει ότι ανάλογα με τις ενέργειες των πελατών, τα εργαλεία αυτοματοποίησης μάρκετινγκ μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικές, προσωπικές διαφημίσεις μεταξύ πλατφορμών.

SEO (Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης)

Το SEO είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης του περιεχομένου, της τεχνικής ρύθμισης και της εμβέλειας του ιστότοπού σας, έτσι ώστε οι σελίδες σας να εμφανίζονται στην κορυφή ενός αποτελέσματος μηχανής αναζήτησης για ένα συγκεκριμένο σύνολο όρων λέξεων-κλειδιών.

Η χρήση SEO μπορεί να οδηγήσει τους επισκέπτες στον ιστότοπό σας όταν εμφανίζουν συμπεριφορά που υποδηλώνει ότι αναζητούν σχετικά προϊόντα, κάτι που μπορεί να είναι ένα παιχνίδι αλλαγής, λαμβάνοντας υπόψη ότι το 90% των ατόμων που πραγματοποιούν αναζήτηση δεν έχουν ακόμη διαμορφώσει γνώμη για μια επωνυμία.

Ενώ πληρωμένη διαφήμιση και ο επαναπροσδιορισμός έχουν τη θέση τους, η οργανική διαδικτυακή επισκεψιμότητα που κερδίζεται μέσω βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης έχει τεράστια επίδραση στην κατάταξη αναζήτησης και, κατ ‘επέκταση, στην οργανική επισκεψιμότητα ιστότοπων. Χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά και φράσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SEO για να αυξήσετε μαζικά την προβολή και να ξεκινήσετε μια διαρκή σχέση πελατών.

Το SEO ορίζεται ως αύξηση της κατάταξης ενός ιστότοπου στα αποτελέσματα αναζήτησης στο διαδίκτυο,και επομένως η οργανική επισκεψιμότητα ιστότοπων, χρησιμοποιώντας δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά και φράσεις. Οι ισχυρές στρατηγικές SEO έχουν μεγάλη επιρροή στις εκστρατείες ψηφιακού μάρκετινγκ, καθώς η ορατότητα είναι το πρώτο βήμα για μια διαρκή σχέση πελατών.

Αποδεδειγμένες συμβουλές SEO απευθείας στα Εισερχόμενά σας! Χιλιάδες εγγραφές στο newsletter μου που λαμβάνουν τις εβδομαδιαίες συμβουλές SEO μέσω email.

Content marketing(Μάρκετινγκ περιεχομένου)

Το αποτελεσματικό μάρκετινγκ περιεχομένου δεν είναι εξωτερικά προωθητικό, αλλά χρησιμεύει για να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει τους καταναλωτές που αναζητούν πληροφορίες. Όταν προσφέρετε περιεχόμενο που σχετίζεται με το κοινό σας, μπορεί να σας εξασφαλίσει ως ηγέτη σκέψης και αξιόπιστη πηγή πληροφοριών, καθιστώντας λιγότερο πιθανό ότι οι άλλες προσπάθειές σας στο μάρκετινγκ θα χαθούν στατικά.

Στην εποχή του αυτοκατευθυνόμενου αγοραστή, το μάρκετινγκ περιεχομένου αποκτά τρεις φορές περισσότερους δυνητικούς πελάτες από την πληρωμένη διαφήμιση αναζήτησης, οπότε αξίζει την επιπλέον προσπάθεια.

Social media marketing(Μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων)

Το κλειδί για αποτελεσματικό μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης ξεπερνά πολύ απλά το να έχετε ενεργούς λογαριασμούς κοινωνικών μέσων. Πρέπει επίσης να “περνάτε” κοινωνικά στοιχεία σε κάθε πτυχή των προσπαθειών μάρκετινγκ για να δημιουργήσετε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες ανταλλαγής από ομοτίμους. Όσο περισσότερο εμπνέεται το κοινό σας για να αλληλεπιδράσει με το περιεχόμενό σας, τόσο πιθανότερο είναι να το μοιραστεί, ενδεχομένως να εμπνεύσει τους συναδέλφους τους να γίνουν πελάτες επίσης.

Email marketing(Μάρκετινγκ μέσω email)

Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες, το email marketing εξακολουθεί να είναι ο πιο γρήγορος και πιο άμεσος τρόπος για να προσεγγίσετε πελάτες με κρίσιμες πληροφορίες. Σήμερα, οι επιτυχημένες καμπάνιες email marketing πρέπει να είναι απίστευτα ενδιαφέρουσες, σχετικές, ενημερωτικές και διασκεδαστικές για να μην χαθούν στα εισερχόμενα του πελάτη σας.

Για να πετύχετε, το email μάρκετινγκ πρέπει να ικανοποιούν πέντε βασικά χαρακτηριστικά. Πρέπει να είναι αξιόπιστα, συναφή, συνομιλημένα, συντονισμένα μεταξύ των καναλιών και στρατηγικά.

Σχετικό περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρει: Τι είναι το Newsletter.

Mobile marketing (Κινητό μάρκετινγκ)

Οι mobile συσκευές διατηρούνται στις τσέπες μας, κάθονται δίπλα στα κρεβάτια μας και ελέγχονται συνεχώς καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό καθιστά το μάρκετινγκ σε κινητά απίστευτα σημαντικό – τα δύο τρίτα των καταναλωτών μπορούν να ανακαλέσουν μια συγκεκριμένη εταιρία που έχουν δει να διαφημίζεται στο κινητό την τελευταία εβδομάδα – αλλά το κινητό είναι επίσης πολύ λεπτό, λαμβάνοντας υπόψη την οικεία του φύση.

Το SMS, το MMS και το μάρκετινγκ εντός εφαρμογής είναι όλες οι επιλογές για να προσεγγίσετε τους πελάτες σας στις συσκευές τους, αλλά πέρα ​​από αυτό, πρέπει να λάβετε υπόψη το συντονισμό των προσπαθειών μάρκετινγκ στα άλλα ψηφιακά κανάλια μάρκετινγκ.

Marketing automation (Αυτοματισμός μάρκετινγκ)

Ο αυτοματισμός μάρκετινγκ είναι μια ολοκληρωμένη  πλατφόρμα που συνδέει όλο το digital marketing μαζί . Στην πραγματικότητα, οι εταιρείες που αυτοματοποιούν τη διαχείριση βλέπουν αύξηση 10% ή περισσότερο στα έσοδα σε έξι έως εννέα μήνες. Χωρίς αυτό, οι καμπάνιες σας θα μοιάζουν με ένα ημιτελές παζλ με ένα κρίσιμο κομμάτι που λείπει.

Το λογισμικό αυτοματοποίησης μάρκετινγκ βελτιστοποιεί και αυτοματοποιεί τις εργασίες μάρκετινγκ και τη ροή εργασίας, μετρά τα αποτελέσματα και υπολογίζει την απόδοση επένδυσης (ROI) των ψηφιακών σας καμπανιών, βοηθώντας σας να αυξήσετε τα έσοδα γρηγορότερα.

Ο αυτοματισμός μάρκετινγκ μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το ποια προγράμματα λειτουργούν και ποια όχι και θα παρέχει μετρήσεις που θα σας επιτρέψουν να μιλήσετε με τις προσπάθειες του ψηφιακού μάρκετινγκ στην κατώτατη γραμμή της εταιρείας σας.

Σχετικό περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρει: Ψηφιακό μάρκετινγκ για ξενοδοχεία.

Σχεδιασμός, υλοποίηση και βελτιστοποίηση του digital marketing


Ξεκινήστε τo digital marketing καθορίζοντας πρώτα το κοινό και τους στόχους σας, στη συνέχεια, εφαρμόστε μετρήσεις για να διασφαλίσετε ότι βελτιώνεστε πάντα.

Βήμα 1: Προσδιορίστε και τμηματοποιήστε το κοινό σας.

Σήμερα οι αγοραστές αναμένουν μια εξατομικευμένη εμπειρία σε κάθε σημείο επαφής. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κατανοήσετε τα δημογραφικά, σταθερογραφικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά τους καθώς και πώς να αντιμετωπίσετε τις ερωτήσεις και τα σημεία τους.

Βήμα 2: Καθορίστε στόχους και στρατηγική μέτρησης.

Χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες κοινού για να προσδιορίσετε τις προσωπικότητες και να δείτε μια σαφή εικόνα του ταξιδιού πωλήσεών τους για να καθορίσετε τους στόχους και τη στρατηγική μέτρησης.

Στις σημαντικές μετρήσεις περιλαμβάνονται οι εμφανίσεις, η προσέγγιση χρηστών, τα κλικ, η αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR), το ποσοστό αφοσίωσης, οι μετατροπές, το κόστος ανά δυνητικό πελάτη (CPL), το πραγματικό κόστος κόστους (eCPM), καθώς και μετρήσεις παρασκηνίου όπως απόδοση απόδοσης (ROI) ), απόδοση διαφημιστικής δαπάνης (ROAS), απόδοση πρώτης και πολλαπλής αφής και αξία πελάτη διάρκειας ζωής (LCV).

Βήμα 3: Ρυθμίστε το adtech και τα κανάλια σας.

Η τεχνολογία διαφημίσεων μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για πλοήγηση, επομένως βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε τις σωστές πλατφόρμες διαχείρισης δεδομένων (DMP), πλατφόρμες από πλευράς ζήτησης (DSP), πλατφόρμες από πλευράς προσφοράς (SSPS) και ανταλλαγές διαφημίσεων πριν ξεκινήσετε.

Ευθυγραμμίστε την ομάδα σας, επικοινωνήστε τους στόχους όλων και δείξτε πώς τα κανάλια τους ταιριάζουν στη μεγάλη εικόνα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Βήμα 4: Εκκίνηση και βελτιστοποίηση.

Το ψηφιακό μάρκετινγκ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απόκτηση, “καλλιέργεια”, οικοδόμηση πιστότητας πελατών και brand. Ελέγχετε τακτικά τις μετρήσεις, ώστε να μπορείτε να γνωρίζετε πού είστε άριστοι και πού χρειάζεστε “εργασία” για να γίνετε ηγέτης σε αυτόν τον χώρο με υψηλές επιπτώσεις και υψηλή ζήτηση.

Σχετικό περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρει: Στρατηγική μάρκετινγκ εστιατορίου.

Συμπέρασμα

Εάν έχετε ήδη κάνει digital marketing, είναι πιθανό να προσεγγίσετε τουλάχιστον κάποια τμήματα του κοινού σας στο διαδίκτυο. Αναμφίβολα μπορείτε να σκεφτείτε ορισμένους τομείς της στρατηγικής σας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια μικρή βελτίωση, ωστόσο.

Γι ‘αυτό δημιούργησα τον απόλυτο οδηγό Digital Marketing. Ο οδηγός μάρκετινγκ της εταιρίας σας στο Διαδίκτυο – θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ψηφιακή στρατηγική μάρκετινγκ που θα είναι πραγματικά αποτελεσματική, είτε είστε πλήρης αρχάριος είτε έχετε λίγη περισσότερη εμπειρία.

Όταν ολοκληρώσετε την ανάγνωση, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο για να με ενημερώσετε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς!

2 σκέψεις για το “Τι είναι το Digital Marketing; Απόλυτος Οδηγός”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *