Τι είναι το SEO / Search Engine Optimization;

Μια απλή απάντηση στην ερώτηση: «Τι είναι το SEO;»

Τι είναι το SEO; - Higheranking

Τι είναι το SEO;

Το SEO σημαίνει “βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης”. Με απλά λόγια, σημαίνει τη διαδικασία βελτίωσης του ιστότοπού σας για να αυξήσετε την προβολή του όταν οι άνθρωποι αναζητούν προϊόντα ή υπηρεσίες που σχετίζονται με την επιχείρησή σας στη Google και άλλες μηχανές αναζήτησης.

Πως λειτουργεί το SEO;

Το SEO λειτουργεί αποδεικνύοντας στις μηχανές αναζήτησης ότι το περιεχόμενό σας είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό συμβαίνει επειδή όλες οι μηχανές αναζήτησης έχουν τον ίδιο στόχο: Να δείχνουν τα καλύτερα, πιο συναφή αποτελέσματα στους χρήστες τους.

Εάν θέλετε περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα στις ιστοσελίδες σας, τότε πρέπει να κατανοήσετε και να ικανοποιήσετε τον αλγόριθμο της Google. Αν θέλετε περισσότερες προβολές βίντεο, τότε πρόκειται για τον αλγόριθμο του YouTube.

Γιατί είναι σημαντικό το SEO;

Το SEO είναι ένα θεμελιώδες μέρος του ψηφιακού μάρκετινγκ, επειδή οι άνθρωποι πραγματοποιούν τρισεκατομμύρια αναζητήσεις κάθε χρόνο, συχνά με εμπορική πρόθεση να βρουν πληροφορίες σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες. Η αναζήτηση είναι συχνά η κύρια πηγή ψηφιακής επισκεψιμότητας για επωνυμίες και συμπληρώνει άλλα κανάλια μάρκετινγκ. Η μεγαλύτερη ορατότητα και υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης από ότι ο ανταγωνισμός σας μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην κατώτατη γραμμή σας.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα αναζήτησης εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια για να δώσουν στους χρήστες περισσότερες άμεσες απαντήσεις και πληροφορίες που είναι πιο πιθανό να κρατήσουν τους χρήστες στη σελίδα αποτελεσμάτων αντί να τους οδηγούν σε άλλους ιστότοπους.

Ποια είναι τα κύρια μέρη του SEO;

Υπάρχουν 3 βασικοί πυλώνες του SEO: Technical SEO, On-site SEO/ On-page SEO, and Off-site SEO/Off-page SEO.

Το Technical SEO αναφέρεται στη διαδικασία βελτιστοποίησης του ιστότοπού σας για τη φάση ανίχνευσης(crawl) και ευρετηρίασης(index).

On-site SEO / On-page SEO είναι κανόνες που μπορείτε να εφαρμόσετε σε μεμονωμένες σελίδες και περιεχόμενο, ώστε να βελτιστοποιηθούν για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Off-site SEO / Off-page SEO αναφέρεται κυρίως στη διαδικασία λήψης συνδέσμων (backlinks) από άλλους ιστότοπους με σκοπό την αύξηση της εμπιστοσύνης(trust) και της εξουσίας(authority) του ιστότοπού σας στις μηχανών αναζήτησης.

Σχετικό περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρει: 

  1. Μαθαίνω SEO
  2. Ποια είναι τα κύρια μέρη του SEO
  3. White hat – Black hat SEO
  4. Πώς λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης
  5. Οι 5 κορυφαίες μηχανές αναζήτησης στον κόσμο
  6. Πόσο σημαντικό είναι το SEO για ψηφιακό μάρκετινγκ
  7. SEO μια δωρεάν διαφήμιση

 

Βασικοί ορισμοί | Μαθήματα SEO

Μάθετε τα βασικά του SEO όλα σε ένα μέρος.

Πως φτιάχνω URL; URL SEO friendly είναι το URL που έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις ανάγκες των χρηστών και των ατόμων που κάνουν μία αναζήτηση.

Τι είναι το SEO για Αρχάριους. Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο site σας για να επωφεληθείτε; Είναι σημαντικό για την ιστοσελίδα σας ένα σωστό πλάνο SEO.

Απόλυτος οδηγός SEO. Αυτός ο οδηγός SEO θα σας βοηθήσει να μάθετε τι πρέπει να εφαρμόσετε για να είστε επιτυχημένοι.

SEO SEM διαφορά. Η διαφορά του SEO με το SEM, είναι ότι το Search Engine Optimization είναι μέρος του Search Engine Marketing, όπως είναι ευρέως γνωστό.