Πως φτιάχνω URL SEO-friendly [ SEO 2021 ] - Higheranking

Πως φτιάχνω URL SEO-Friendly

Η βελτιστοποίηση διευθύνσεων URL είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Υπάρχει μια ολόκληρη επιστήμη πίσω από τη σωστή βελτιστοποίηση διευθύνσεων URL. Διευθύνσεις URL. Είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία του SEO. Μια απλή απάντηση στην ερώτηση: «Τι είναι το SEO;», πως λειτουργεί !

Σε αυτό το άρθρο, θα σας εξηγήσω τη δημιουργία διευθύνσεων URL για μέγιστο SEO, καθώς και τη λογική πίσω από κάθε τακτική. Παρακάτω, θα ακολουθήσουμε μια απλή διαδικασία για τη δημιουργία βελτιστοποιημένων URL. Αρχικά, ας αναλύσουμε τις ενότητες του άρθρου:

Τι είναι το url φιλικό για Το SEO;

Το URL σημαίνει Uniform Resource Locator. Η διεύθυνση URL είναι τίποτα περισσότερο από τη διεύθυνση ενός δεδομένου μοναδικού πόρου στον Ιστό. Θεωρητικά, κάθε έγκυρη διεύθυνση URL δείχνει έναν μοναδικό πόρο. Τέτοιοι πόροι μπορεί να είναι μια σελίδα HTML, ένα έγγραφο CSS, μια εικόνα κ.λπ. Στην πράξη, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις, οι πιο συνηθισμένες είναι μια διεύθυνση URL που δείχνει έναν πόρο που δεν υπάρχει πλέον ή που έχει μετακινηθεί. Δεδομένου ότι ο πόρος που αντιπροσωπεύεται από τη διεύθυνση URL και το ίδιο το URL διαχειρίζεται ο διακομιστής Web, εναπόκειται στον κάτοχο του διακομιστή ιστού να διαχειρίζεται προσεκτικά αυτόν τον πόρο και τη σχετική διεύθυνση URL.

Οι φιλικές διευθύνσεις URL – SEO είναι διευθύνσεις URL που έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν τις ανάγκες των χρηστών και των ατόμων που αναζητούν, πραγματοποιούν μία αναζήτηση. Συγκεκριμένα, οι διευθύνσεις URL που έχουν βελτιστοποιηθεί για SEO τείνουν να είναι σύντομες και πλούσιες σε λέξεις-κλειδιά.

Γιατί οι διευθύνσεις URL είναι σημαντικές για το SEO;

Μαζί με την ετικέτα τίτλου σας, το anchor text και το ίδιο το περιεχόμενο, οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν τη διεύθυνση URL της ιστοσελίδας σας για να κατανοήσουν το περιεχόμενο της σελίδα σας.

Η Google μιλά για τη σημασία της χρήσης απλών, φιλικών διευθύνσεων URL στον οδηγό SEO.

Σχετικό περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρει: SEO SEM διαφορά.

Πως φτιάχνω url SEO-friendly

1. Αφαιρέστε τους ειδικούς χαρακτήρες Από Το URL

Έχετε δει ποτέ μια διεύθυνση URL με ανάστροφη κάθετο () ή αγκύλες ([]); Πιθανώς όχι, επειδή πρόκειται για μη ασφαλείς χαρακτήρες που δεν ανήκουν σε διευθύνσεις URL.

Θα πρέπει να τους καταργήσετε για προφανείς λόγους, αλλά είναι επίσης βέλτιστη πρακτική η κατάργηση άλλων ειδικών χαρακτήρων όπως κόμματα, άνω και κάτω τελείες, ερωτηματικά κ.λπ.

Δείτε τι λέει ο John Mueller της Google σχετικά με αυτά:

I generally recommend avoiding special characters like commas, semicolons, colons, spaces, quotes etc. in URLs, to help keep things simple. URLs like that are often harder to automatically link (when someone posts in a forum or elsewhere), and hard for us to recognise correctly when we parse text content to try to find new URLs.

John Mueller

Ας καταργήσουμε λοιπόν όλους τους χαρακτήρες που δεν βρίσκονται στο αλφάβητο.

2. Αφαιρέστε τους αριθμούς από το URL

Θα παρατηρήσετε ότι η ανάρτησή μου για τα ‘ 150 Στατιστικά Social Media Που Πρέπει Να Γνωρίζετε Το 2020’ περιέχει αριθμό στον τίλτο.

Αυτό είναι εντάξει γιατί ένας τίτλος αλλάζει εύκολα. Εάν ενημερώσω την ανάρτηση μία μέρα και προσθέσω ή αφαιρέσω ένα βήμα, μπορώ εύκολα να αλλάξω τον τίτλο της σελίδας.

Μην τοποθετείτε αριθμούς σε url. Στην διεύθυνση URL της ανάρτησης για τα ‘ 150 Στατιστικά Social Media Που Πρέπει Να Γνωρίζετε Το 2020’ δεν έχω συμπεριλάβει αριθμό, παρ’όλο που υπάρχει στον τίτλο.

Θα πρέπει να ανακατευθύνετε σε μια νέα διεύθυνση URL κάθε φορά που αλλάζετε τον αριθμό των στοιχείων στη σελίδα ή την ανάρτηση για να τη διατηρείτε ενημερωμένη.

3. Αφαιρέστε τις περιττές πληροφορίες

Η Google αναφέρει ότι είναι καλή πρακτική να κάνετε τις διευθύνσεις URL όσο το δυνατόν πιο απλές και υπάρχουν πιθανώς μερικοί λόγοι για αυτό.

  • Πρώτον, οι επισκέπτες μπορεί να “εκφοβίζονται” από εξαιρετικά μεγάλες διευθύνσεις URL.
  • Δεύτερον, τα μεγάλα URL συχνά περικόπτονται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ας καταργήσουμε ό, τι δεν χρειαζόμαστε από τη διεύθυνση URL.

Ο στόχος δεν είναι να κάνετε τη διεύθυνση URL σας τόσο σύντομη ώστε να μην περιγράφει με ακρίβεια το περιεχόμενό της. Είναι να αφαιρέσετε περιττές λέξεις και φράσεις.

Για παράδειγμα λέξεις όπως, αγαπημένα, δωρεάν κτλπ μέσα σε ένα url είναι καλό να μην περιέχονται!

Σχετικό περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρει: Προώθηση ιστοσελίδων SEO και Βελτιστοποίση ιστοσελίδων με τεχνικές SEO για κατάταξη της ιστοσελίδα σας στη 1η σελίδα της Google.

4. Σωστή λέξη-κλειδί

Οι περισσότεροι τίτλοι περιέχουν λέξεις-κλειδιά, οπότε αυτό που μένει πιθανότατα σε αυτό το στάδιο είναι μια απλοποιημένη, πλούσια σε λέξεις-κλειδιά έκδοση του τίτλου σας.

Όπως ήδη συζητήσαμε, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες διευθύνσεις URL που περικόπτονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Παρόλο που αυτό μπορεί να έχει τέλειο νόημα στη χρήση, συχνά δεν θα είναι πολύ σύντομο.

Έτσι, το επόμενο βήμα είναι να βρείτε τη λέξη-κλειδί που αντιπροσωπεύει τον πιο δημοφιλή τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αναζητούν το θέμα της σελίδας σας.Υπάρχουν πολλά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε.Μπορείτε να αναζητήστε μια παρόμοια σελίδα με τη δική σας στα αποτελέσματα που λαμβάνει επίσης αξιοπρεπή οργανική επισκεψιμότητα.

5. Χρησιμοποιήστε πεζά γράμματα

Οι περισσότεροι διακομιστές ιστού αντιμετωπίζουν τα μικρά και κεφαλαία URL το ίδιο, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Τεχνικά, οτιδήποτε μετά το domain σε μια διεύθυνση URL πρέπει να είναι σε πεζά , διότι ορισμένοι διακομιστές το αντιμετωπίζουν διαφορετικά.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το url του άρθρου : SEO για αρχάριους

Για να είστε ασφαλείς και να αποφεύγετε πιθανά διπλά θέματα περιεχομένου, χρησιμοποιήστε πεζά URL – πάντα. Η χρήση κεφαλαίων γραμμάτων μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε ανακατευθύνσεις ή σε σφάλματα 404 σε συγκεκριμένους διακομιστές.

Εάν χρησιμοποιείτε WordPress, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το μέρος επειδή συμβαίνει αυτόματα, τα URL δημιουργούνται με πεζά.

6. Αντικαταστήστε τα κενά με παύλες

Οι διευθύνσεις URL δεν μπορούν να περιλαμβάνουν κενά. Τα προγράμματα περιήγησης αντικαθιστούν τα κενά με “% 20”.

Έτσι, το τελικό βήμα είναι να αντικαταστήσετε με παύλες (-).

Εδώ σχετική ερώτηση που ρωτάτε αρκετοί: Μπορώ να χρησιμοποιήσετε το σύμβολο υπογράμμισης (_) αντί για (-); Σας έχω την απάντηση και μάλιστα από την ίδια τη Google!

We recommend that you use hyphens (-) instead of underscores (_) in your URLs.

Search Console Help

Η επίσημη πρόταση της Google.

Θέλετε να βελτιστοποιήσετε τα url σας;

Μαθαίνω SEO

Αυτή η ενότητα σας βοηθάει να μάθετε οτιδήποτε θέλετε για το SEO. Εάν είστε εντελώς νέοι στο SEO, ξεκινήστε από την αρχή με τα δωρεάν Μαθήματα SEO.

Βέλτιστες πρακτικές για ένα SEO-friendly URL προς SEO

1. Χρησιμοποιήστε τη λέξη-κλειδί

Η διεύθυνση URL σας πρέπει να περιέχει μια λέξη-κλειδί για την οποία θέλετε να κατατάσσεται η σελίδα σας. Κατά προτίμηση, η λέξη-κλειδί στόχος αυτής της σελίδας

Γιατί; Όταν συμπεριλαμβάνετε μια λέξη-κλειδί στη διεύθυνση URL σας, αυτή η λέξη-κλειδί λέει στην Google: “Αυτή η σελίδα αφορά τη συγκεκριμένη λέξη-κλειδί”.

Η λέξη-κλειδί στόχος μου για αυτήν τη σελίδα είναι ” SEO”. Μπορείτε να δείτε, η διεύθυνση URL μου περιέχει αυτήν τη λέξη-κλειδί: https://higheranking.com/blog/ti-einai-seo/

Η ίδια η Google δηλώνει ότι:

URLs with words that are relevant to your site’s content and structure are friendlier for visitors navigating your site.

Search Console Help

Και από την άποψη του χρήστη, συμπεριλαμβανομένων των λέξεων-κλειδιών εξυπηρετεί έναν πολύ σημαντικό σκοπό. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες μπορούν να διακρίνουν αμέσως το περιεχόμενο σας με μια γρήγορη ματιά, ανεξάρτητα από το πού βρίσκουν το σύνδεσμο.

Αποφύγετε την επανάληψη λέξεων-κλειδιών. Μην επαναλαμβάνετε ποτέ τις λέξεις-κλειδιά σας σε μια διεύθυνση URL. Η επανάληψη είναι άσκοπη επειδή η Google σε καμία περίπτωση δεν θα σας “ανταμείψει” για τη χρήση μιας λέξης- κλειδί που εμφανίζεται περισσότερες από μία φορές.

2. Χρησιμοποιήστε παύλα(ενωτικό)(-) ανάμεσα στις λέξεις

Χρησιμοποιήστε ενωτικά(-) ως “διαχωριστικά λέξεων” στη διεύθυνση URL σας. Για παράδειγμα, ακολουθεί μια διεύθυνση URL από μια σελίδα στον ιστότοπό μου: https://higheranking.com/blog/seo-vs-sem/

Χρησιμοποιώ παύλα “-“, για να ενημερώσω τις μηχανές αναζήτησης ότι “seo”, “vs” και “sem” είναι τρεις ξεχωριστές λέξεις!

Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ένα URL όπως: https://higheranking.com/blog/seovssem/, αλλά αυτό το URL είναι πιο δύσκολο για τις μηχανές αναζήτησης και τους χρήστες να το διαβάσουν και να το κατανοήσουν.

Γιατί οι παύλες είναι τόσο σημαντικές; Είναι ο τυπικός τρόπος διαχωρισμού των λέξεων σε μια διεύθυνση URL. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Google δηλώνει ότι οι χρήστες πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση υπογράμμισης ή κενών διαστημάτων στα URL τους. Αντ ‘αυτού, προτείνουν παύλες.

3. Βελτιστοποίηση URL για Click-through-rate (CTR)

Η αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων(Click-through-rate (CTR)) είναι πολύ σημαντικός παράγοντας κατάταξης μηχανών αναζήτησης αυτήν τη στιγμή. Και η διεύθυνση URL σας είναι ένα μεγάλο μέρος του εάν κάποιος επιλέγει να κάνει κλικ στον ιστότοπό σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Οι χρήστες χρησιμοποιούν τη διεύθυνση URL σας για να καταλάβουν πού θα τους μεταφέρει ένας σύνδεσμος. Μια μπερδεμένη διεύθυνση URL, καθιστά πολύ λιγότερο πιθανό να κάνουν κλικ οι χρήστες.

Αυτό δεν περιορίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Οι “άσχημες” διευθύνσεις URL είναι λιγότερο πιθανό να κάνουν κλικ και να κοινοποιούνται σε κοινωνικά μέσα και σε διαδικτυακές κοινότητες.

4. Αποφύγετε τη χρήση ημερομηνιών

Αυτό είναι λιγότερο συχνό το 2020. Ωστόσο, εξακολουθώ να βλέπω πολλά άτομα να χρησιμοποιούν ημερομηνίες στις διευθύνσεις URL τους. Και είναι πολύ κακή ιδέα.

CMS (όπως το WordPress) περιέχει αυτόματα ημερομηνίες στις διευθύνσεις URL:

Υπάρχουν δύο λόγοι που πρέπει να αποφύγετε τις ημερομηνίες στο URL σας:

Πρώτα απ ‘όλα, οι ημερομηνίες διευρύνουν τις διευθύνσεις URL σας.

Δεύτερον, οι ημερομηνίες καθιστούν δυσκολότερη την ενημέρωση του περιεχομένου σας.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι δημοσιεύσατε μια λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές iPhone για το 2020 και τον Ιανουάριο του 2021, θέλετε να ενημερώσετε αυτήν τη σελίδα.

Ναι, μπορείτε να ανακατευθύνετε τη σελίδα σε μια νέα διεύθυνση URL. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται να κάνετε κάθε φορά που ενημερώνετε το περιεχόμενό σας. Οπότε αποφεύγετε την ημερομηνία στο URL. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να μην συμπεριλαμβάνονται καθόλου ημερομηνίες στα URL σας.

5. Χρησιμοποιείστε HTTPS

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι ένα τεράστιο ζήτημα αυτές τις μέρες.

Το HTTPS έχει να κάνει περισσότερο με την ασφάλεια από τα URL. Ωστόσο, δεδομένου ότι το HTTP ή το HTTPS είναι μέρος της διεύθυνσης URL σας, αξίζει να ασχοληθείτε. Δεν υπάρχουν πολλά να συζητήσουμε εδώ. Το HTTPS είναι το πρότυπο που θέλετε. Επομένως, εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι ακόμη ασφαλής, προτείνω να αλλάξετε.

Η Google δήλωσε ότι οι ιστότοποι με HTTPS έχουν πλεονέκτημα κατάταξης.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη διαφορά, το HTTPS σημαίνει “HyperText Transfer Protocol Secure”, το οποίο είναι η ασφαλής έκδοση του HTTP. Αυτό σημαίνει απλώς ότι οι πληροφορίες σε έναν ιστότοπο είναι κρυπτογραφημένες, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια.

Εάν ο ιστότοπός σας δεν έχει ακόμη πιστοποιητικό SSL, προτείνω να το φροντίσετε το συντομότερο δυνατόν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν επεξεργάζεστε πραγματικά παραγγελίες πελατών και συλλέγετε οικονομικές πληροφορίες στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλές εταιρείες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε να αγοράσετε ένα πιστοποιητικό SSL.

6. Μην χρησιμοποιείτε τους τίτλους στο URL

Γιατί είναι αυτό πρόβλημα;

Πρώτον, όπως και με τις ημερομηνίες, αυτό τείνει να δημιουργεί μεγαλύτερες διευθύνσεις URL από ό, τι πραγματικά χρειάζεστε.

Δεύτερον, καθιστά την αλλαγή του περιεχομένου σας πολύ πιο δύσκολη.

Σχετικό περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρει: πρακτικός οδηγός SEO.

Συμπέρασμα

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται αρκετά εύκολο, η διαδικασία βελτιστοποίησης URL μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη. Υπάρχουν πολλές μεταβλητές που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά τη δομή των διευθύνσεων URL για να ικανοποιήσουν τόσο τις μηχανές αναζήτησης όσο και τους χρήστες.

Ξεκινήστε με τις πιο τεχνικές πτυχές όπως η επιλογή καλού domain και αγοράστε πιστοποιητικό SSL, ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν ότι ο ιστότοπός σας είναι ασφαλής.

Στη συνέχεια, πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε τον βέλτιστο αριθμό χαρακτήρων και λέξεων για να διασφαλίσετε ότι η διεύθυνση URL σας έχει «αναγνωσιμότητα από τον άνθρωπο».

Υπάρχει επίσης το ζήτημα της σωστής μορφοποίησης, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στα προγράμματα περιήγησης. Όταν αναλύετε τα πράγματα βήμα προς βήμα, η βελτιστοποίηση διευθύνσεων URL γίνεται πολύ πιο εύχρηστη.

Μπορείτε να σκεφτείτε άλλες στρατηγικές βελτιστοποίησης URL;

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σας

Τι είναι το url φιλικό για Το SEO;

Οι φιλικές διευθύνσεις URL – SEO είναι διευθύνσεις URL που έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν τις ανάγκες των χρηστών και των ατόμων που αναζητούν, πραγματοποιούν μία αναζήτηση. Συγκεκριμένα, οι διευθύνσεις URL που έχουν βελτιστοποιηθεί για SEO τείνουν να είναι σύντομες και πλούσιες σε λέξεις-κλειδιά.

Γιατί οι διευθύνσεις URL είναι σημαντικές για το SEO;

Μαζί με την ετικέτα τίτλου σας, το anchor text και το ίδιο το περιεχόμενο, οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν τη διεύθυνση URL της ιστοσελίδας σας για να κατανοήσουν το περιεχόμενο της σελίδα σας.

Η Google μιλά για τη σημασία της χρήσης απλών, φιλικών διευθύνσεων URL στον οδηγό SEO.

Πως φτιάχνω url SEO-friendly

1. Αφαιρέστε τους ειδικούς χαρακτήρες Από Το URL
Έχετε δει ποτέ μια διεύθυνση URL με ανάστροφη κάθετο () ή αγκύλες ([]); Πιθανώς όχι, επειδή πρόκειται για μη ασφαλείς χαρακτήρες που δεν ανήκουν σε διευθύνσεις URL.
Θα πρέπει να τους καταργήσετε για προφανείς λόγους, αλλά είναι επίσης βέλτιστη πρακτική η κατάργηση άλλων ειδικών χαρακτήρων όπως κόμματα, άνω και κάτω τελείες, ερωτηματικά κ.λπ.
Δείτε τι λέει ο John Mueller της Google σχετικά με αυτά:
I generally recommend avoiding special characters like commas, semicolons, colons, spaces, quotes etc. in URLs, to help keep things simple. URLs like that are often harder to automatically link (when someone posts in a forum or elsewhere), and hard for us to recognise correctly when we parse text content to try to find new URLs.
John Mueller
Ας καταργήσουμε λοιπόν όλους τους χαρακτήρες που δεν βρίσκονται στο αλφάβητο.
2. Αφαιρέστε τους αριθμούς από το URL
Θα παρατηρήσετε ότι η ανάρτησή μου για τα ‘ 150 Στατιστικά Social Media Που Πρέπει Να Γνωρίζετε Το 2020’ περιέχει αριθμό στον τίλτο.

Αυτό είναι εντάξει γιατί ένας τίτλος αλλάζει εύκολα. Εάν ενημερώσω την ανάρτηση μία μέρα και προσθέσω ή αφαιρέσω ένα βήμα, μπορώ εύκολα να αλλάξω τον τίτλο της σελίδας.
Μην τοποθετείτε αριθμούς σε url. Στην διεύθυνση URL της ανάρτησης για τα ‘ 150 Στατιστικά Social Media Που Πρέπει Να Γνωρίζετε Το 2020’ δεν έχω συμπεριλάβει αριθμό, παρ’όλο που υπάρχει στον τίτλο.

Θα πρέπει να ανακατευθύνετε σε μια νέα διεύθυνση URL κάθε φορά που αλλάζετε τον αριθμό των στοιχείων στη σελίδα ή την ανάρτηση για να τη διατηρείτε ενημερωμένη.
3. Αφαιρέστε τις περιττές πληροφορίες
Η Google αναφέρει ότι είναι καλή πρακτική να κάνετε τις διευθύνσεις URL όσο το δυνατόν πιο απλές και υπάρχουν πιθανώς μερικοί λόγοι για αυτό.
Πρώτον, οι επισκέπτες μπορεί να “εκφοβίζονται” από εξαιρετικά μεγάλες διευθύνσεις URL.
Δεύτερον, τα μεγάλα URL συχνά περικόπτονται στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Ας καταργήσουμε ό, τι δεν χρειαζόμαστε από τη διεύθυνση URL.
Ο στόχος δεν είναι να κάνετε τη διεύθυνση URL σας τόσο σύντομη ώστε να μην περιγράφει με ακρίβεια το περιεχόμενό της. Είναι να αφαιρέσετε περιττές λέξεις και φράσεις.
Για παράδειγμα λέξεις όπως, αγαπημένα, δωρεάν κτλπ μέσα σε ένα url είναι καλό να μην περιέχονται!
Σχετικό περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρει: Προώθηση ιστοσελίδων SEO και Βελτιστοποίση ιστοσελίδων με τεχνικές SEO για κατάταξη της ιστοσελίδα σας στη 1η σελίδα της Google.
4. Σωστή λέξη-κλειδί
Οι περισσότεροι τίτλοι περιέχουν λέξεις-κλειδιά, οπότε αυτό που μένει πιθανότατα σε αυτό το στάδιο είναι μια απλοποιημένη, πλούσια σε λέξεις-κλειδιά έκδοση του τίτλου σας.
Όπως ήδη συζητήσαμε, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες διευθύνσεις URL που περικόπτονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Παρόλο που αυτό μπορεί να έχει τέλειο νόημα στη χρήση, συχνά δεν θα είναι πολύ σύντομο.
Έτσι, το επόμενο βήμα είναι να βρείτε τη λέξη-κλειδί που αντιπροσωπεύει τον πιο δημοφιλή τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αναζητούν το θέμα της σελίδας σας.Υπάρχουν πολλά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε.Μπορείτε να αναζητήστε μια παρόμοια σελίδα με τη δική σας στα αποτελέσματα που λαμβάνει επίσης αξιοπρεπή οργανική επισκεψιμότητα.
5. Χρησιμοποιήστε πεζά γράμματα
Οι περισσότεροι διακομιστές ιστού αντιμετωπίζουν τα μικρά και κεφαλαία URL το ίδιο, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Τεχνικά, οτιδήποτε μετά το domain σε μια διεύθυνση URL πρέπει να είναι σε πεζά , διότι ορισμένοι διακομιστές το αντιμετωπίζουν διαφορετικά.
Ας πάρουμε για παράδειγμα το url του άρθρου : SEO για αρχάριους

Για να είστε ασφαλείς και να αποφεύγετε πιθανά διπλά θέματα περιεχομένου, χρησιμοποιήστε πεζά URL – πάντα. Η χρήση κεφαλαίων γραμμάτων μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε ανακατευθύνσεις ή σε σφάλματα 404 σε συγκεκριμένους διακομιστές.

Εάν χρησιμοποιείτε WordPress, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το μέρος επειδή συμβαίνει αυτόματα, τα URL δημιουργούνται με πεζά.
6. Αντικαταστήστε τα κενά με παύλες
Οι διευθύνσεις URL δεν μπορούν να περιλαμβάνουν κενά. Τα προγράμματα περιήγησης αντικαθιστούν τα κενά με “% 20”.

Έτσι, το τελικό βήμα είναι να αντικαταστήσετε με παύλες (-).
Εδώ σχετική ερώτηση που ρωτάτε αρκετοί: Μπορώ να χρησιμοποιήσετε το σύμβολο υπογράμμισης (_) αντί για (-); Σας έχω την απάντηση και μάλιστα από την ίδια τη Google!
We recommend that you use hyphens (-) instead of underscores (_) in your URLs.

Search Console Help
Η επίσημη πρόταση της Google.


Μάθε Περισσότερα:

Δείτε το blog του μάρκετινγκ του Higheranking.

Ο πλήρης ‘οδηγός’ για το seo, ψηφιακό μάρκετινγκ και τις μηχανές αναζήτησης:Τι είναι SEO;Search Engine Optimization Guide 2020

Μάθετε γιατί, πώς και πότε να χρησιμοποιήσετε SEO, PPC για μια ολοκληρωμένη στρατηγική μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης (SEM): SEO εναντίον SEM: Ποια είναι η διαφορά και γιατί πρέπει να σας ενδιαφέρει;

4 σκέψεις για το “Πως φτιάχνω URL SEO-Friendly”

  1. o yes! εισαι μοναδικός! τις προάλες σε ρωτησα να μου πεις την γννωμη σου για τα friendly url και σήμερα έγραψες ολόκληρο άρθρο για αυτό!!
    Ευχαριστουμε Αντρέα!
    Και έχω ήδη επόμενη απορία τροφή για άρθρο “πως μπορούμε να εμφανιστούμε με πλούσιο περιεχομενο στα αποτελέσματα της Google??”

    1. Ευχαριστώ Ελευθερία!Είναι χαρά μου να μοιράζομαι μαζί σας μελέτες περιπτώσεων και εμπειρίες μου.
      Όσο για το πλούσιο περιεχόμενο στα αποτελέσματα της Google που μου αναφέρεις θα σου απαντήσω το εξής.
      Αρκετοί από τους επαγγελματίες SEO λένε: “Για να πετύχετε με το SEO, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε υπέροχο περιεχόμενο.”
      Υπάρχουν πολλά περισσότερα για το SEO από το “εξαιρετικό περιεχόμενο”η αλήθεια είναι!
      Είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας τις καλύτερες συμβουλές, έρευνες, οδηγίες και πληροφορίες.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *