Επιλογή λέξεων-κλειδιών​

Πώς να επιλέγετε μια λέξη-κλειδί; Αυτός ο οδηγός βήμα προς βήμα σας καλύπτει.

Πώς να επιλέξετε μια λέξη-κλειδί;

Η έξυπνη έρευνα λέξεων-κλειδιών αποτελεί τη βάση όλων των επιτυχημένων SEO. Θα μοιραστώ μαζί σας τα βασικά μιας επιτυχημένης έρευνας λέξεων-κλειδιών που μπορείτε να μάθετε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Άτομα που είναι καλοί στην έρευνα λέξεων-κλειδιών και έχουν μια καλή στρατηγική, κάνουν συχνά τη διαφορά! Το πρώτο βήμα σε ένα σωστό στρατηγικό πλάνο SEO είναι να βρείτε τις λέξεις-κλειδιά.

Βήμα 1: Δημιουργήστε μια λίστα λέξεων-κλειδιών

Λοιπόν, θα αρχίσουμε να δημιουργούμε τη λίστα μας με τις λέξεις-κλειδιά. Εδώ θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ισχυρό εργαλείο αναζήτησης λέξεων-κλειδιών.

Το πρώτο σας βήμα είναι να δημιουργήσετε μια τεράστια λίστα λέξεων-κλειδιών. Αυτήν τη στιγμή δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον ανταγωνισμό, το CPC ή κάτι τέτοιο. Ο στόχος είναι απλώς να βρείτε μια σειρά λέξεων-κλειδιών σε μια λίστα.

Θα σας δείξω πώς να επιλέξετε τις καλύτερες λέξεις-κλειδιά από τη λίστα σας.

 1. Google Keyword Planner

Το Google Keyword Planner είναι τεχνικά σχεδιασμένο για καμπάνιες διαφημίσεων Google( Google Ad campaigns). Είναι επίσης ένα υπέροχο εργαλείο για έρευνα λέξεων-κλειδιών SEO. (Επιπλέον, είναι δωρεάν για χρήση)

Για να το χρησιμοποιήσετε, δημιουργήστε έναν λογαριασμό Google Ads. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί “Google Keyword Planner” στο επάνω μέρος της σελίδας. Στη συνέχεια, εισαγάγετε μια λέξη-κλειδί που σχετίζεται με την επιχείρησή σας στο πεδίο “Find new keywords”. Το εργαλείο θα φτιάξει μια σειρά σχετικών όρων.

Θα σας δώσει επίσης αρκετά δεδομένα για κάθε λέξη-κλειδί, όπως για παράδειγμα “top of page bid”. Μπορείτε να αγνοήσετε όλα αυτά τα δεδομένα προς το παρόν.

Αυτήν τη στιγμή, απλώς τραβήξτε λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την επιχείρησή σας. Και προσθέστε τα στη λίστα λέξεων-κλειδιών σας.

 1. Google Suggest

Το Google Suggest είναι καταπληκτικό για την εύρεση long tail λέξεων-κλειδιών  Απλώς εισαγάγετε μια λέξη-κλειδί που σχετίζεται με την επιχείρησή σας. Η Google θα σας δώσει μια λίστα προτάσεων. Αυτές οι προτάσεις βασίζονται σε αυτό που αναζητούν οι χρήστες αυτήν τη στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο, γνωρίζετε ότι είναι δημοφιλείς.

Ορισμένα από τα κορυφαία εργαλεία έρευνας για λέξεις κλειδιά είναι: 

 1. SEMrush
 2. KeywordTool.io
 3. Sistrix
 4. Moz Pro
 5. LongtailPro
 6. KWfinder
 7. Ahrefs
 8. SECockpit

Βήμα 2: Βρείτε όρους χαμηλού ανταγωνισμού

Θέλετε να προσδιορίσετε τις λέξεις-κλειδιά στη λίστα σας που δεν είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές.
Τα περισσότερα εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών έχουν ένα score για τη λέξη-κλειδί που ονομάζεται Keyword Difficulty. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ Τι είναι η δυσκολία λέξεων-κλειδιών;
Το SEMRush, το Ahrefs και το KWFinder χρησιμοποιούν το Keyword Difficulty.
 

Βήμα 3: Προσδιορίστε τον όγκο(Volume) αναζήτησης

Στη συνέχεια, θέλετε να δείτε πόσα άτομα αναζητούν τις λέξεις-κλειδιά στη λίστα σας(“Monthly Search Volume”). Μπορείτε να λάβετε αυτά τα δεδομένα από το Google Keyword Planner στη λίστα με τα keywords στη στήλη Avg. Monthly Searches.

Μπορείτε ακόμη και να φιλτράρετε τα αποτελέσματα, έτσι ώστε να εμφανίζονται μόνο λέξεις-κλειδιά πάνω ή κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο ανταγωνισμού ή CPC.

 

 

Έρευνα λέξεων-κλειδιών | Μαθήματα SEO

Μάθετε πώς μπορείτε να βρείτε λέξεις-κλειδιά που αναζητά το κοινό σας στη Google και άλλες δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης.

 • Λέξεις-κλειδιά SEO

  Τι είναι οι λέξεις-κλειδιά SEO; Μια πλήρης απάντηση μαζί με συμβουλές έρευνας λέξεων-κλειδιών με δυνατότητα δράσης.

 • Δυσκολία λέξεων-κλειδιών

  Ο απόλυτος οδηγός για τον προσδιορισμό του ανταγωνισμού λέξεων-κλειδιών .

 • Long tail λέξεις-κλειδιά

  Τι είναι οι long tail λέξεις-κλειδιά; Πώς τα βρίσκετε; Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε αυτόν τον νέο οδηγό.

Πως φτιάχνω URL; URL SEO friendly είναι το URL που έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις ανάγκες των χρηστών και των ατόμων που κάνουν μία αναζήτηση.

Τι είναι το SEO για Αρχάριους. Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο site σας για να επωφεληθείτε; Είναι σημαντικό για την ιστοσελίδα σας ένα σωστό πλάνο SEO.

Απόλυτος οδηγός SEO. Αυτός ο οδηγός SEO θα σας βοηθήσει να μάθετε τι πρέπει να εφαρμόσετε για να είστε επιτυχημένοι.

SEO SEM διαφορά. Η διαφορά του SEO με το SEM, είναι ότι το Search Engine Optimization είναι μέρος του Search Engine Marketing, όπως είναι ευρέως γνωστό.