Τι είναι SERP;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τα "SERPs", συμπεριλαμβανομένου του τι είναι και γιατί είναι σημαντικά για το SEO.​

Τι είναι SERP;

Μια σελίδα αποτελεσμάτων μηχανής αναζήτησης (SERP) είναι η λίστα των αποτελεσμάτων που επιστρέφει μια μηχανή αναζήτησης ως απόκριση σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα λέξης ή φράσης. 

Γιατί το SERP είναι σημαντικό για το SEO;

Κάθε SERP είναι μοναδικό, ακόμη και για ερωτήματα αναζήτησης που εκτελούνται στην ίδια μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιώντας τις ίδιες λέξεις-κλειδιά ή ερωτήματα αναζήτησης. Αυτό συμβαίνει επειδή σχεδόν όλες οι μηχανές αναζήτησης προσαρμόζουν την εμπειρία για τους χρήστες τους παρουσιάζοντας αποτελέσματα με βάση ένα ευρύ φάσμα παραγόντων πέρα από τους όρους αναζήτησης, όπως η φυσική τοποθεσία του χρήστη, το ιστορικό περιήγησης και οι κοινωνικές ρυθμίσεις. Δύο SERP μπορεί να φαίνονται πανομοιότυπα και να περιέχουν πολλά από τα ίδια αποτελέσματα, αλλά συχνά θα εμφανίζουν λεπτές διαφορές.

Η εμφάνιση των σελίδων αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης βρίσκεται σε συνεχή ροή λόγω πειραμάτων που πραγματοποιούνται από την Google, την Bing και άλλους παρόχους μηχανών αναζήτησης για να προσφέρουν στους χρήστες τους μια πιο διαισθητική και ευαίσθητη εμπειρία. Αυτό, σε συνδυασμό με τις αναδυόμενες και ταχέως αναπτυσσόμενες τεχνολογίες στον χώρο αναζήτησης, σημαίνει ότι τα SERPs του σήμερα διαφέρουν πολύ στην εμφάνιση από τους παλαιότερους προκάτοχους τους.

Πώς δημιουργείται το SERP;

Μόλις υποβάλετε το ερώτημα αναζήτησης, η μηχανή αναζήτησης αρχίζει να «ψάχνει» στο ευρετήριο των ιστότοπων για να βρει τα πιο σχετικά αποτελέσματα. Είναι θέμα χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Για να κατανοήσουμε ευκολότερα πώς δημιουργείται το SERP, πρέπει να γνωρίζουμε πώς λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης.

Τα 3 βασικά βήματα που ακολουθούν οι μηχανές αναζήτησης είναι:

  1. Ανίχνευση – λήψη πληροφοριών σχετικά με ιστότοπους στο Διαδίκτυο.
  2. Ευρετηρίαση – το ευρετήριο είναι βασικά ένας κατάλογος όλων των ανιχνευμένων ιστότοπων.
  3. Λήψη αποτελεσμάτων – έλεγχος του ερωτήματος αναζήτησης έναντι των ευρετηριασμένων ιστότοπων.
    Αυτή είναι μια πολύ απλοποιημένη έκδοση, οπότε αν θέλετε να μάθετε περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό SEO για Αρχάριους, που εξηγώ “Πώς λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης”.

Βασικοί ορισμοί | Μαθήματα SEO

Μάθετε τα βασικά του SEO όλα σε ένα μέρος.

Πως φτιάχνω URL; URL SEO friendly είναι το URL που έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις ανάγκες των χρηστών και των ατόμων που κάνουν μία αναζήτηση.

Τι είναι το SEO για Αρχάριους. Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο site σας για να επωφεληθείτε; Είναι σημαντικό για την ιστοσελίδα σας ένα σωστό πλάνο SEO.

Απόλυτος οδηγός SEO. Αυτός ο οδηγός SEO θα σας βοηθήσει να μάθετε τι πρέπει να εφαρμόσετε για να είστε επιτυχημένοι.

SEO SEM διαφορά. Η διαφορά του SEO με το SEM, είναι ότι το Search Engine Optimization είναι μέρος του Search Engine Marketing, όπως είναι ευρέως γνωστό.