Διαφορά SEO vs SEM

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ SEO, SEM και PPC; Και γιατί έχει σημασία για τις προσπάθειές σας στο μάρκετινγκ; Σας δίνω μια πλήρη ανάλυση εδώ.

Διαφορά SEO vs SEM

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) και το μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης (SEM) είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά διαφήμισης στον κόσμο. Όταν πρόκειται για SEO εναντίον SEM, μπορεί να είναι εύκολο να συγχέουμε τα δύο και τι ακριβώς τα διαφοροποιεί μεταξύ τους.

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) επικεντρώνεται στη βελτιστοποίηση ενός ιστότοπου προκειμένου να λαμβάνει επισκεψιμότητα από οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.  Ο στόχος του μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης (SEM) είναι να εξασφαλίσει επισκεψιμότητα και προβολή τόσο από οργανική όσο και από πληρωμένη αναζήτηση. 

SEO SEM ποια η διαφορά;

Η διαφορά μεταξύ SEM και SEO είναι απλώς ότι το Search Engine Optimization είναι μέρος του Search Engine Marketing, όπως είναι ευρέως γνωστό. Η ομοιότητά του SEO και του SEM είναι και οι δύο διαδικασίες στοχεύουν στην αύξηση της προβολής στις μηχανές αναζήτησης.

SEO και SEM, ποιο είναι καλύτερο;

Οι ιστότοποι που κατατάσσονται υψηλά στα οργανικά αποτελέσματα για τις λέξεις-κλειδιά στόχους τους μέσω στρατηγικών SEO, μπορούν να έχουν δωρεάν επισκεψιμότητα και να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη του SEO για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ιστότοποι που χρησιμοποιούν PPC εξακολουθούν να λαμβάνουν στοχευμένη επισκεψιμότητα από μηχανές αναζήτησης, αλλά πρέπει να πληρώσουν για αυτό, ώστε να έχουν υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Μόλις σταματήσουν τις πληρωμένες διαφημίσεις, η επισκεψιμότητα εξαφανίζεται, καθώς επανέρχεσαι στην κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης όπου βρισκόσουν.

Έτσι, το οποίο είναι καλύτερο εξαρτάται από τους συνολικούς στόχους σας.

Εάν θέλετε να επιτύχετε γρήγορη κίνηση, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε με SEM (πληρωμένη διαφήμιση αναζήτησης) και παράλληλα να εργαστείτε στο SEO σας.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια μακροχρόνια διαδικτυακή επιχείρηση χωρίς να βασίζεστε στην πληρωμένη επισκεψιμότητα, τότε το SEO είναι η απάντησή σας.

Σχετικό περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρει: 

Βασικοί ορισμοί | Μαθήματα SEO

Μάθετε τα βασικά του SEO όλα σε ένα μέρος.

Πως φτιάχνω URL; URL SEO friendly είναι το URL που έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις ανάγκες των χρηστών και των ατόμων που κάνουν μία αναζήτηση.

Τι είναι το SEO για Αρχάριους. Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο site σας για να επωφεληθείτε; Είναι σημαντικό για την ιστοσελίδα σας ένα σωστό πλάνο SEO.

Απόλυτος οδηγός SEO. Αυτός ο οδηγός SEO θα σας βοηθήσει να μάθετε τι πρέπει να εφαρμόσετε για να είστε επιτυχημένοι.

SEO SEM διαφορά. Η διαφορά του SEO με το SEM, είναι ότι το Search Engine Optimization είναι μέρος του Search Engine Marketing, όπως είναι ευρέως γνωστό.