Τι είναι το SEO;

Μια απλή απάντηση στην ερώτηση: «Τι είναι το SEO;». Περιλαμβάνει πολλά οπτικά και πραγματικά παραδείγματα.

Τι είναι το SEO; Το SEO σημαίνει «βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης». Με απλά λόγια, SEO είναι η διαδικασία βελτίωσης του ιστότοπού σας για να αυξήσει την προβολή του για σχετικές αναζητήσεις. Όσο καλύτερη είναι η προβολή των σελίδων σας στα αποτελέσματα αναζήτησης, τόσο πιο πιθανό είναι να συγκεντρώσετε την προσοχή και να προσελκύσετε υποψήφιους και υπάρχοντες πελάτες στην επιχείρησή σας.

SEO πως λειτουργεί

Το SEO λειτουργεί αποδεικνύοντας στις μηχανές αναζήτησης ότι το περιεχόμενό σας είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό συμβαίνει επειδή όλες οι μηχανές αναζήτησης έχουν τον ίδιο στόχο: Να δείχνουν τα καλύτερα, πιο συναφή αποτελέσματα στους χρήστες τους.

Εάν θέλετε περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα στις ιστοσελίδες σας, τότε πρέπει να κατανοήσετε και να ικανοποιήσετε τον αλγόριθμο της Google. Αν θέλετε περισσότερες προβολές βίντεο, τότε πρόκειται για τον αλγόριθμο του YouTube.

Σε αυτό το γρήγορο και κατανοητό βίντεο σχετικά με τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, θα μάθετε τι είναι το SEO και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προσελκύσετε νέους πελάτες στον ιστότοπό σας.

Πώς να βελτιστοποιήσετε για τη Google

Η Google χρησιμοποιεί περίφημα περισσότερους από 200 παράγοντες κατάταξης. Κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι όλοι αυτοί οι παράγοντες κατάταξης, αλλά γνωρίζουμε μερικούς από αυτούς.

Πώς? Επειδή η Google μας είπε, και πολλοί άνθρωποι – συμπεριλαμβανομένου εμένα – έχουν μελετήσει τους συσχετισμούς μεταξύ διαφόρων παραγόντων και των κατατάξεων της Google.

Θα συζητήσουμε μερικά από αυτά σύντομα. Αλλά πρώτα, ένα σημαντικό σημείο:

Η Google κατατάσσει ιστοσελίδες και όχι ιστότοπους.

Ακριβώς επειδή η επιχείρησή σας δημιουργεί καφέ espresso, αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε σελίδα στον ιστότοπό σας πρέπει να κατατάσσεται στο ερώτημα, “καφέ espresso”.

Ας μιλήσουμε τώρα για μερικούς από τους παράγοντες που επηρεάζουν την κατάταξη και την προβολή της μηχανής αναζήτησης:

  1. Crawlability
  2. Mobile-friendliness
  3. Pagespeed
  4. Search intent
  5. Backlinks
  6. Authority
  7. Content quality

Περισσότερα στον οδηγό SEO για Αρχάριους:

Διαφορά SEO vs SEM

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ SEO, SEM και PPC; Και γιατί έχει σημασία για τις προσπάθειές σας στο μάρκετινγκ; Σας δίνω μια πλήρη ανάλυση εδώ.

Τι είναι τα SERPs;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τα "SERPs", συμπεριλαμβανομένου του τι είναι και γιατί είναι σημαντικά για το SEO.

Φιλικός σχεδιασμός ιστοσελίδων SEO(SEO Friendly Web Design)​

SEO friendly - Σχεδιασμός ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης

Περισσότεροι Οδηγοί SEO

seo-odigos

Ο Απόλυτος πρακτικός οδηγός για SEO: Τι πρέπει να γνωρίζετε το 2020

Το SEO ή βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι η πρακτική της συνεχούς βελτιστοποίησης ενός ιστότοπου για υψηλότερες βαθμολογίες στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης, με έμφαση σε δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης όπως η Google.…
seo-friendly-url

SEO friendly URL [Βέλτιστες πρακτικές SEO 2020]

Οι φιλικές διευθύνσεις URL - SEO είναι διευθύνσεις URL που έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν τις ανάγκες των χρηστών και των ατόμων που αναζητούν, πραγματοποιούν μία αναζήτηση. Συγκεκριμένα, οι διευθύνσεις…
seo-ppc-sem-5

Διαφορά SEO και SEM, τι να επιλέξω

Η διαφορά μεταξύ SEO και SEM είναι απλώς ότι η Search Engine Optimization είναι μέρος του Search Engine Marketing, όπως είναι ευρέως γνωστό. Η ομοιότητά του SEO και του SEM…
seo

Οδηγός SEO για αρχάριους

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι η πρακτική της στοχευμένης επισκεψιμότητας σε έναν ιστότοπο από τις οργανικές κατατάξεις μιας μηχανής αναζήτησης.